Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri tarafından Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında “Organ Bağışı” konulu bir konferans düzenlendi.

 

BEÜ Ereğli Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Emre Körpe, Emre Keskin, Ziya Uğur Ata, Ersin Aktal, Ferhat Özyurt ve  Muhammet Sezer tarafından Topluma Hizmet Dersi Uygulamaları kapsamında “ Organ Bağışı” konulu bir konferans düzenlendi.

 

AYOĞLU VE AKSU KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen konferansa BEÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Ayoğlu ve BEÜ Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Müdür Yardımcısı Şengül Aksu konuşmacı olarak katıldı.

 

TARİHÇEDEN BAHSETTİ

Konferans ile ilgili bilgiler veren BEÜ Kdz. Ereğli Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Emre Körpe, “Konferansımızın amacı üniversite öğrencilerinin organ bağışı farkındalığını arttırmak, organ bağışına olan ön yargılarını yıkmak ve organ bağışında bulunabilmelerini sağlamaktır.  Konferansta ara ara organ bağışına dikkat çekici ve organ bağışı bekleyen hastaları anlatan çarpıcı videolar izlenmiştir. Konferansımıza konuşmacı olarak  BEÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Ayoğlu ve BEÜ Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Müdür Yardımcısı Şengül Aksu katılmıştır. Doç. Dr. Hilal Ayoğlu ve Şengül Aksu konferans konuşmalarında organ bağışının tanımından ve Türkiye deki organ bağışının tarihçesinden bahsetmiştir. Hangi organların bağışlanabileceği, Türk insanının organ bağışını neden reddettiği, beyin ölüm kavramı, işin dini tarafı gibi konular hakkında bilgi verilmiştir.

 

“BİRÇOK İNSAN ORGAN BEKLİYOR”

Türkiye de birçok insanın organ beklediği ve bu konuda insanların bilinçsiz olması kafasında birçok önyargılarının  olmasından bahsedilmiştir. Ardından birçok kişi soru sormuş ve uzmanlarımız cevaplandırmıştır. Konferans bitiminde ise teşekkür belgeleri ve çiçekler verilmiş ardından organ bağışlamak isteyenler form doldurup organlarını bağışlamıştır. Konferansa BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş, Yrd. Doç. Dr. Besime Arzu Güngör Akıncı, öğretim üyeleri ve BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri katılmıştır. Öğretim üyeleri de dahil toplam 20 kişi organlarını bağışlamıştır” dedi.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Konferans sonunda BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Aysel Memiş, Yrd. Doç. Dr. Besime Arzu Güngör Akıncı tarafından BEÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilimdalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Ayoğlu ve BEÜ Araştırma Ve Uygulama Hastanesi Müdür Yardımcısı Şengül Aksu’ya teşekkür belgesi verildi.