Alaplı Ziraat Odası tarafından 2009 yılında başlatılan organik fındık tarımında ilk mahsul tarladan toplanarak piyasaya sürüldü.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır İlçede organik fındık tarımının yaygınlaştığını söyledi. Organik fındığın altın değerinde bir ürün olduğunun ifade eden Türkoğlu, 2009 yılında Fiskobirlik ve Toprak Mahsulleri ofisi devreden çıkınca tarım kanunu hükümlerine göre biz çiftçilerimize sahip çıkmak amacıyla organik tarıma geçmeye karar verdik. İlk yılımızda 985 çiftçimizi organik fındığa geçirdik. Bu gün kayıt yaptıran 157 çiftçimiz 3 bin 500 dekarda organik fındıklarınını toplayarak satışa hazır hale getirdi. Ziraat odası olarak Nimeks Organik Tarım Ürünleri firmasıyla işbirliği yaparak ilçede Organik fındık alımını 4,4 TL ile Gümeli Beldesinden almaya başladık. Alaplı'daki organik fındık dış ülkelere ihraç edilecek dedi.
4 yıldır organik fındık yetiştiriciliği yapan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam ise, Yaklaşık 7-8 yıl önce Gümeli'de bir kuraklık oldu. Kuraklık döneminde hep azotlu gübre atmaya başlamıştım. Azotlu gübre attığımda fındıkta randımanın 26 kadar düştüğünü gördüm. Ardından bir daha azotlu gübre atmayacağımı kendimi şartladım.4 yıldır hiçbir kimyasal gübre kullanmadım. 4 yıl sonra yüksek verimle mahsulümü toplayarak Ziraat odasına teslim ettim. Piyasadan yüzde 10 farkla ürünümü sattım dedi.
 Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, ise konuşmasında, Organik fındığı normal fındıktan neredeyse 2 katı fazlasına üreticiye satış yapılacak. Buda diğer üreticilere özendirici olacağını düşünüyorum. Diğer insanlarımızda ona bakarak organik tarıma geçecek böylelikle organik tarımla uğraşan çiftçi sayısında büyük bir artış olacak.
Hem ülkemiz hem de insanlar organik fındık yiyecek ve çiftçimiz daha çok para kazanacak ülkemizde bol gelir elde edecek diye konuştu.