Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu,Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen 4 milyon Lira değerindeki Organik Fındık Kırma ve Paketleme Tesisinde inşaat çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Türkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Proje kapsamında açılacak organik fındık fabrikası  Dünyada ilk olacağını söyledi.

4 Milyon Liraya mal olacak olan tesisin 2 milyon Lirasını Devlet destekli olduğunu ifade eden Türkoğlu, şöyle konuştu:

"Oda olarak son 10 yılda organik fındığı yaygınlaştırmak için büyük çaba sarf ettik. Başta Gümeli Beldemiz olmak üzere tüm köylerimizde organik fındık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Organik fındığın yaygınlaşmasından sonra ilçemizde fındığı işleyerek ihracat için fabrika kurmaya karar verdik.Devletin tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi için yüzde 50 hibe destek kredileri vardı. Bundan faydalanmak için yer arayışına girdik. Baktığımız bir kaç yer uygun olmayınca Ereğli OSB'den 5 dönümlük yer tahsis ettik. Projemizi hazırlayarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına sunduk. Bakanlık tarafından onaylanan projemize yüzde 50 hibe ile 2 milyon lira kredimiz onaylanmasının ardından 4 Milyon Lira'ya mal olacak olan Organik Fındık Kırma ve Paketleme Tesisinde inşaat çalışmalarına başlandık.Dünyada bu tesis tek olacak. Çalışmalar bittiğin de tesiste yaklaşık 100 kişi çalışacak ve İlçe ekonomisine büyük katkı sağlayacak."