Alaplı'da bu yıl bin ton organik fındık üretiminin gerçekleştirildiği ve piyasaya sürüldüğü belirtildi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede 157 organik fındık üreticisi tarafından bin ton fındık üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.
Organik fındık üretimini 2 yıl içinde 6 bin tona çıkarmak hedefinde olduklarını belirten Türkoğlu,Bildiğiniz gibi 3 yıl önce organik tarıma çiftçilerimizi teşvik ettik.  Bu teşvikimize ve çağrımıza uyan 157 çiftçimiz bu sene ürününü organik olarak satmaya başladı. Gördüğünüz gibi çiftçilerimizin evinden organik fındığı arabamızla alıyor, Alaplı'daki fındık alım merkezinde topluyor.  Kamyonlara yükleyerek Kocaali'deki fındığımızı sattığımız Nimeks firmasına teslim ediyoruz. Şu anda güzel bir çalışmamız var. İlerleyen zamanlarda daha da güzel olacak, bu sene bin ton organik fındığımız oldu. Kısmet olursa seneye 3 bin ton ve ilerleyen yıllarda 6 bin ton fındığımız olacak, yani iki yıl içerisinde elimizde 6 ton organik fındığımız olacak, tabi ürün olmayınca pazarı da aranıp bulunmamış, şu anda fındığımızı sattığımız firma iki yıl içinde 6 bin ton olacak organik fındık için müşteri arayışına başladı. Çünkü gelen Almanya firması olsun, Türk firmaları olsun, diğer alıcılar olsun, çalışmalarımızı yerinde incelemek suretiyle gerçekten ciddi çalışmalarımıza iştirak ettiler ve ürünümüze talip oldular. Şu andan Nimeks firması bir ton organik fındığımızın tamamını alıyor. Bu arada da Alman Rapunzel firması da sipariş verdi. Kısmet olursa Alaplı'da ve Türkiye'nin fındık piyasasına ışık tutacak çalışmaları yapıyoruz. Fındık üreticisi yalnız değildir. Fındık üreticisinin her zaman yanındayız. TMO ve Fiskobirlik'ten doğan boşluğu Alaplı'da Ziraat Odasının çalışmaları ile kurduğu AZOF anonim şirketi dolduracaktır. İlerleyen zamanlarda belki normal fındık alımları da başlayabilir, bu hususta da çalışmalarımız var. İnşallah çalışmalarımız hayırlı olur dedi.
Organik fındığının normal fındık fiyatının yüzde 10 fazlasından alımını gerçekleştirdiklerini belirten Türkoğlu,Organik fındık fiyatı şu anda fındık piyasada  4 TL ise biz 4.4TL'den satın alıyoruz.
5TL ve 6 TL olursa biz yüzde 10 oranında arttırarak 5.5 TL ve 6.6 TL' den satın alacağız, bizim Fiskobirlik yönetimindeki düşündüklerimizi burada uygulamak için gayret ediyoruz.  Çiftçilerimizin ürünlerini evlerine giderek aracımızla, hamalımızla onlara zahmet vermeden teslim alıyoruz diye konuştu.