Türkoğlu, ilçede organik tarıma geçen çiftçilerde son günlerde büyük bir artış gözlendiğini belirterek organik fındık ihracatının Alaplı'dan yapılacağını bildirdi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, organik tarıma geçen çiftçilerde son zamanlarda büyük bir artış meydana geldiğini belirtti. İlçede 750 çiftçinin organik tarıma kayıt yaptırdığını belirten Türkoğlu bu sayıyı en az bine çıkarmak istediklerini belirterek, "Amacımız ilçemizde organik fındık üretiminin artması ve ihracatının yapılmasıdır" dedi.
Organik tarım konusunda Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu'ndan ilçede organik pazar kurulmasına yönelik talepte bulunduklarını kaydeden Türkoğlu, "Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu, organik pazar kurulmasına yönelik talebimize destek verdi. Bizden organik tarıma geçen çiftçilerin listesini istedi. Bizde organik tarıma kayıt yaptıran çiftçilerimizin sayısının bine ulaşmasını bekliyoruz. Kurulacak organik pazar ile üreticilerimiz organik ürünlerini bu pazarda satışa sunabilecek" dedi.
İlçede 4 üreticinin profesyonel anlamda 30 adet ürünü organik seralarda yetiştirdiğini ve bunlarında İstanbul ve Ankara'da ki organik tarım pazarlarında sergilediklerini ve satışa sunduklarını belirten Türkoğlu, organik tarım ürünlerinin artması için öncelikle seraların kurulması gerektiğini bu konuda organik tarıma geçen çiftçileri bilgilendireceklerini kaydetti.