Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, İlçe genelinde organik fındık üretimine büyük önem verdiklerini belirterek, 35 Bin dekar alanda 900 çiftçinin organik tarım yaptığını söyledi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu İlçe genelinde organik tarıma büyük önem verdiklerini söyledi.2009 yılında 1265 çiftçinin organik tarım yaptığını ancak 2010 yılında sendikasyon çalışması sırasında kimyasal ilaç kullandığı tespit edilen 365 çiftinin organik tarımdan çıkarıldığını belirtti.
Dekar Başına 25 Lira ödeme yapılacağını dile getiren Türkoğlu şöyle dedi;
"Nisan ayı içinde organik tarım yapan çiftçilerimize dekar başına 25 Lira ödeme yapılacak. İlçede organik tarım dendiği zaman akla organik fındık geliyor. Köylerimizdeki birçok çiftçi organik fındık yetiştiriciliği yapıyor. Yaklaşık 35 Bin dekar üzerinde 900'e yakın çiftçimiz organik fındık yetiştiriciliği yapmaktadır. Bunun yanında bal, kestane ve dağ çileği organik tarım ile yapılan ürünlerdir"
DANIŞMANLIK
SİSTEMİ OTURDU
İlçede çiftçilerimize yönelik devam eden Tarım Danışmanlık sisteminin oturduğunu ifade eden Türkoğlu şunları söyledi; " 2 Ziraat Mühendisiyle başlattığımızı Tarım Danışmanlık Sisteminde 100 çiftçimiz faydalanmaktadır. Her 50 çiftçimize 1 ziraat mühendisi düşüyor. Tarım Danışmanlık sendikasına üye olan Ziraat mühendisleri ile çalışabiliyoruz. Bu yönde de sıkıntılarımız var. Bu sorunları gidermek için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.