Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, İlçemizdeki bütün çiftçilerimizin Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı “ÇATAK” Projesinden yararlanmaları için organik tarıma geçmelerini tavsiye ettiklerini bildirdi.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada, Organik tarıma yeni kayıt olan çiftçilerimiz Çatak Projesine geçen çiftçilerimiz dekar başına 135 lira para almaya hak kazandıklarını söyledi.

Bu tür projeler çiftçilerimize ek gelir olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. Organik tarıma yeni kayıt olan çiftçilerimiz Çatak Projesine de geçmişlerdir ve dekar başına 135 lira para almaya hak kazanmışlardır. Böylece ilçemize 130 Bin Lira para girdisi olacaktır. Tarım İl Müdürümüz Necmi Çelik çiftçilerimizin gelirlerini artırmak için elinden gelen tüm fedakarlıkları yapmaktadır. Kendilerine bütün çiftçilerimiz adına teşekkürü borç biliriz. Biz çiftçilerimize Çatak Projelerinden yararlanmaları için organik tarıma geçmelerini tavsiye ediyoruz. Kayıt yaptırmak isteyen çiftçilerimiz Odamız aracılığıyla hiçbir ücret alınmamaktadır. Bütün çiftçilerimize; Çatak Projesinden yararlanmaları için organik tarıma geçmelerini tavsiye ediyoruz. Organik tarıma geçip Çatak Projesi destek ödemesinden yararlanan bir çiftçimiz; örneğin 20 dekarlık bir fındık bahçesinden 2 bin700 lira para alacaktır. Bunun yanında organik tarımda da olduğu için ayrıca 2 bin lira almaktadır. Toplamda çiftçimizin eline geçen destek ödemesi 4 bin 700 lira’dır. Ayrıca fındığını organik statüde satacağını düşünürsek, örneğin 4 ton fındık satacak olan bir çiftçimiz 1 ton’da Bin lira fazla kazanç sağlayacağından 4 tonda toplamda 4 Bin lira fazla para eline geçmiş olacaktır. Kısacası 20 dönüm fındık bahçesi olup 4 ton fındık çıkaran organik tarım çiftçimizin eline destekleme ödemeleri ve fındık satışından toplamda 9 Bin lira’ya yakın para geçmektedir. Onun için çiftçilerimizin biran önce organik tarıma geçmelerini ve çatak projesine dahil olmalarını tavsiye ediyoruz. Odamız aracılığıyla hiçbir ücret alınmadan kayıtlarımız yapılmaktadır.