Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, ilçede organik tarıma geçen üreticilere dönüm başına 18 TL destek ödemelerinin yapıldığını bildirdi. Çiftçi kayıt sistemine dahil olmayan çiftçilerin fındık desteğinden faydalanamayacağını belirten Türkoğlu, çiftçilerin mağdur olmamaları için kayıtlarını bir an önce yapmaları gerektiğini belirtti.
Türkoğlu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"Organik Tarım kayıtlarımız devam etmektedir. 537 çiftçimiz organik tarım faaliyetlerinde kayıt altına alınmıştır. Hedefimiz bin çiftçimizin kayıt altına alınmasıdır. Geçen sene organik tarıma kayıtlı olan çiftçilerimize dönümü 18TL'den paralarını aldılar. 40 dönüm arazisi olan çiftçilerimiz 720 TL para aldı.  Bütün çiftçilerimizin organik tarıma geçmelerini tavsiye ediyoruz. Organik tarım deyince bazı çiftçilerimiz yanlış anlıyor. Tarlasına kimyasal gübre atmayanın ürünü organiktir hayvan gübresi atanlarında ürünü organiktir. Bunun içindir ki organik tarıma geçmeleri çiftçilerimizin menfaatinedir.
Çiftçilerimizin bu günlerde dikkat edeceği bir husus var.
Kasım ayının sonuna kadar işlemlerin devam ettiğini bilen üreticilere sesleniyorum. Çiftçi kaydını yaptırmayan çiftçilerimiz fındık desteğine müracaat edemeyeceklerdir. Onun için bir an önce kayıtlarını yaptırsınlar mağdur olmasınlar."