Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu ilçede organik tarımın çiftçiler açısından yaygın hale geldiğini ve 350 üreticinin organik tarıma kayıt yaptırdığını belirterek ”Hedefimiz ilçede 2 bin ton organik fındık üretimini gerçekleştirmektir” dedi.

Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Oda olarak Organik Sertifikasyon firmaları ile üreticileri organik fındık konusunda aydınlatma çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, ilçede 350 üreticiyi Organik tarıma kaydettiklerini belirtti.

Türkoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: ”İlçemizde Organik tarım konusunda üreticilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışma başlattık. Organik fındık,organik çilek, organik bal, organik ıhlamur konusunda üreticiler ile çalışmalarımız devam ediyor. Şu ana kadar toplam 350 üreticimizi Organik tarıma kaydettik. Amacımız ilçemizde 2 bin ton organik fındık üretimini yapmak  ‘Organik tarım ve dolasıyla organik fındık üretimi çiftçilerimiz açısından son derece önemli. Çünkü organik fındık üretimi yapan çiftçimiz hem daha az zahmet çekecek hem hem de daha fazla kazanacaktır.”