Zonguldak Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin ilk akşamında yaşanan organizasyon yetersizliği gazetecilerin tepkisine neden oldu.
Zonguldak Karaelmas 2012 Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilk akşam Hadise konser verdi. Hadise konseri öncesinde basın mensupları için ayrılan bölüme, itfaiyeci yakını, zabıta yakını, belediye personeli yakını alınınca basın mensupları, olaya tepki göstererek basın mensubu hariç diğer insanların çıkarılmasını istedi. Belediye kendi yakınlarını çıkarmada başarılı olamayınca basın mensupları için bu sever ikinci bir yer gösterildi. İkinci bölümünde çok küçük olması nedeniyle basın mensupları rahat çalışamazken, bu seferde üçüncü bir yer gösterildi. Sahnenin sağ tarafında yer gösterilen basın mensupları Hadise'nin üç şarkı söylemesinin ardından zabıta ve Hadise'nin görevlileri tarafından apar topar dışarı çıkartıldı. Bazı basın mensupları olaya tepki göstererek konser alanından ayrılırken, ulusal ajans muhabirleri sahne önünde belediye personelinin yakınları arasında beklemeye başladı. Bu sırada halktan görüntü alan basın mensuplarına zabıta ve Hadise'nin görevli personeli engel oldu. Konserden detay almak isteyen basın mensuplarına ilk önce zabıta personeli engel olurken, ardından sanatçı Hadise'nin personeli engel olmaya çalıştı. Zaman zaman zabıta ve basın mensupları arasında tartışmalar yaşandı.

GAZETECİLER KONSER
ALANINI TERK ETTİ

Yaşanan bu olumsuzlukların ardından basın mensupları Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'e tepki göstererek konser alanından ayrıldı. Gazeteciler, Her yıl aynı sorunla karşılaşıyoruz. Basın mensuplarına en köşede rahat çalışamayacakları bir yer ayarlıyorlar, sonra oraya da hep vatandaş alıyorlar, belediye personeli yakınlarını alıyorlar. Konser alanına geldiğimizde basın mensuplarına ayrılan yerin çalışmaya el verişli olmadığını söyledik ancak kimse dinlemedi. Daha konser başlamadan, itfaiyeciler, zabıta ve diğer belediye personeli basın mensuplarının bulunduğu alana yakınlarını aldı. Belediye görevlilerine söyledik hiç kimseyi dışarı çıkartamadı. Sonra bizi başka bir yere aldılar. Orada çok küçüktü 4 gazeteci ancak sığabildik. Sonra oradan da alıp sahnenin sağ tarafında yer gösterdiler. Ancak üç şarkı sonra zabıta suçluymuşuz gibi apar topar dışarı atmaya kalkıştı. Zabıta görüntü çekmemizi engelledi. Zabıtanın görevi basın 'Görüntü çekiyor mu?' diye kollamak mı? Basın görüntü almasın diye mi zabıta görevlendirildi sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.