Alaplı Belediyesi 1.Ramazan Feshane Şenlikleri ve Hediyelik Eşya Fuarı, renkli görüntülere sahne olmaya devam ederken, vatandaşların şenliklere olan ilgisi giderek daha da artıyor.
Her akşam farklı bir etkinliğin sunulduğu Feshane Şenlikleri'nde yerel müzik grubu "Yan Etki"nin "rap" şarkıları büyük bir beğeniyle izlenirken, grubun "rap müzik" eşliğindeki akrobatik gösterileri de büyük bir ilgiyle takip edildi.
Alaplı Belediyesi Feshane Şenlikleri'nin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan animasyon grubu ise palyaço ve akrobatik gösterileriyle her akşam özellikle çocukları eğlendirmeye devam ediyor.
Alaplı Feshane Şenlikleri'nde her akşam yerel sanatçılar da sahne alıyor. Yerel sanatçıların ünlü sanatçıları aratmayan sahne performansları, alanı dolduran vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izleniyor.
Şenliklerin cazibe merkezlerinden birisi de "Yörük Çadırı"… Geniş bir alanda kurulan Yörük Çadırı, bir diğer tanımıyla "Kıl Çadırı", her akşam ilçeden ve ilçe dışından protokol düzeyindeki misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Yudumlanan bir bardak çay eşliğinde kimi zaman ilçenin sorunları ve çözüm önerilerini de içeren koyu sohbetlerin yapıldığı Yörük Çadırı, ilçenin önemli bir sosyal eksikliğini de gidermiş oldu.  Yörük Çadırı'nın önceki akşamki misafiri ise Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zeki Yiğit oldu. Alaplılı olan Zeki Yiğit, Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu ve ilçe protokolü tarafından Yörük Çadırı'nda ağırlandı.
Alaplı Feshane Şenlikleri'nde programda bir aksama olmadığı takdirde 5 Eylül tarihinde Şafak Sönmez sahne alacak. Şafak Sönmez'in Feshane Şenlikleri'ndeki açık hava konseri Kral Karadeniz TV tarafından da canlı yayınlanacak. Kral Karadeniz TV, Ramazan ayı boyunca sürpriz sanatçıların açık hava konserlerini canlı olarak yayınlamaya devam edecek.
Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, Alaplı 1.Ramazan Feshane Şenlikleri ve Hediyelik Eşya Fuarı'na vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığına işaret ederek, ilerleyen günlerde bu ilginin daha da artacağını ifade etti. Başkan Çimenoğlu, Feshane Şenlikleri'ndeki ortamın Alaplı'nın bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere ihtiyacının da bir göstergesi olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Bu organizasyon büyüklüğü ve içeriği itibarıyla ilçemizde bugüne kadar yapılmış en büyük ve en kapsamlı sosyal ve kültürel faaliyet oldu. Açıkçası, Feshane Şenlikleri'nin kapsamının bu kadar genişleyeceğini biz de tahmin edemiyorduk. Yaptığımız organizasyon beklentilerimizin de üzerine çıktı."