Zonguldaklı kasaplar, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ile birlikte, dün Vali Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.
Coşkun ve kasaplar, Zonguldak halkına ucuz et yedirmek istediklerini belirtirken, Vali Ata, ithal et fiyatlarının Et-Balık Kurumu'nun belirlediği fiyatlara göre satılacağını ifade ederek, bu fiyatların kıymada 18 TL, kuşbaşı ette 22 TL olduğunu kaydetti.
Başkan Coşkun, ziyaretle ilgili olarak şunları söyledi:
"KAYITLI ESNAF
YARARLANACAK"
"Et-Balık Kurumu'nun ürünlerini Zonguldak'ta satılmasına sıcak bakıyoruz. Kıymanın fiyatı 18 TL, kuşbaşının fiyatı ise 22 TL olacak. Belirlenen bu fiyatlar aşağı satılabilir, fakat yukarı satılamaz. Ziyaret ettiğimiz bütün kasaplar 'Et-Balık Kurumu'nun etini alıp satarız' diyorlar.
Olumlu bakan kasap arkadaşlarla birlikte toplantı yapıp, onlara yetki belgelerini vereceğiz. Daha sonra vatandaşa ucuz kıyma ve kuşbaşı etini yedirmeyi sağlayacağız. Bu uygulamadan da ilgili meslek odasına kayıtlı olan kasap esnafımız yararlanacaktır. Onlara görüşmelerin ardından yetki belgeleri verilecektir."
"İMKÂNLARDAN
FAYDALANIN"
Coşkun, daha sonra, Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ'ı telefonla arayarak konu hakkında bilgilendirmesi üzere Vali Erdal Ata ile görüştürdü.
Telefonla bir süre bilgi alan Vali Ata, daha sonra kasaplara dönerek, "Vatandaş ucuz et yemek istiyorsa, sizler de Et-Balık Kurumu'nun ve ithal firmaların sağladığı bu imkanlardan faydalanın.  Et alımınız konusunda herhangi bir sınırlama yapılmayacak. Organize olun ve vatandaşın ucuz et yemesi konusunda sizler de bu kurumlar ile sağlıklı bir şekilde irtibata geçin" şeklinde konuştu.