Zonguldak’ta organları ters ve kalbi delik olan 14 günlük bebek, Sağlık Bakanlığı hava ambulansı ile Ankara’ya sevk edildi.

 

Zonguldak’ta ikamet eden Esra-Özay Alkan çiftinin Zonguldak Kadın Doğum Hastanesinde 14 gün önce dünyaya gelen Eymen Yiğit ismini verdikleri bebekleri, nefes alıp verme sorunu yaşayınca hastaneye götürüldü. Hastanede tam olarak teşhis konulamayan Eymen Yiğit, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan muayenede minik Eymen’in organlarının ters tarafta ve kalbinin de delik olduğu tespit edildi. Hastane yetkililerinin talebi üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hava ambulansı, Kozlu Stadı’na iniş gerçekleştirdi. Bu sırada ZKܒden ambulansla kuvözde getirilen Eymen Yiğit, Sağlık görevlileri ve bebeğin yakınları tarafından helikoptere taşındı. Hava ambulansı, ileri tetkik ve tedavi için Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine nakledildi.

 

HELİKOPTER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİLER

Aylarca doktor kontrolünden geçirilen torununun organlarının ters olmasının sağlık görevlileri tarafından fark edilmemesine tepki gösteren Yayla İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Bozdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Fakat çocuğun sağda olması gereken organları solda, solda olması gereken organları da sağ tarafta. Fakat bunun farkına varılamıyor. Bugün torunum rahatsızlanınca kızım doktora götürüyor. Orada önce enfeksiyon kaptı, menenjit geçirdi şeklinde bir şey söylüyorlar. Buradan ZKÜ Tıp Fakültesine götürülüyor ve organların ters olduğu tespit ediliyor. Hacettepe’ye havale ediliyor. Onun için acil helikopter gönderen devletimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

DOKTORUN İHMALİNE TEPKİ GÖSTERDİLER

İlgilileri göreve çağıran Bozdemir, şunları söyledi: “Ne yazık ki doktor denen arkadaşımız 8 ay boyunca bunu özel veya hastanede tedavi etmesine rağmen sol tarafta olması gereken kalbinin sağ tarafta olduğunu fark edemiyor. Halbuki sürekli de ultrasona giriyordu. Yani kimlerin eline kalmışız, bizimki böyle oldu başkaları da böyle olmasın. İlgililere buradan bildiriyorum.”