CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, "4-8 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşünün" 25. yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

 

Turpcu açıklamasında şunları ifade etti:

 

"4-8 Ocak Büyük Madenci Yürüyüşü, emek mücadelesinin, örgütlü dayanışmanın ne denli önemli olduğunun en belirgin örneklerindendir.

 

Bu tarih, "80 darbesi bütün toplumsal hareketlerin üzerinden tankla geçti" söylemini geçirsiz kılan, 12 Eylül sonrası dönemin en büyük emekçi dayanışması ve hareketidir. Bu nedenle gurur duyduğumuz çok kıymetli ve önemli bir milattır.

 

Zonguldak madencilerinin bu grev ve yürüyüşü ülkemizin işçi sınıfı mücadelesine damgasını vurmuştur. Çünkü bugün sadece madencilerin değil, onların önderliğindeki Zonguldak'ın ayağa kalkmasının ve yüzbinlerce kişinin çok zor koşullarda harekete geçip yılmadan, yola devam edişinin öyküsüdür. Aslında o gün yürüyen tüm Zonguldak kentidir.

 

Bu tarihsel önemin farkında olarak, ilimize sahip çıkmak, taş kömürü üretimini artırmak ve emeğin başkenti Zonguldak'ı yeniden ayağa kaldırmak hepimizin görevidir.

 

1990'ların hak mücadelesi kazanımlarını bugün yeniden düşünme gereğini hatırlatan, emeğin başkenti Zonguldak'ı tarihin altın sayfalarına yazdıran emekçilemize ve tüm Zonguldaklı hemşehrilerime bir kez daha saygıyla selam olsun diyor; Türkiye işçi hareketinin değerli önderinden, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Şemsi Denizer'i saygı ve rahmetle anıyorum."