Zonguldak'ta kurulu bulunan Yenice Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaştırma Derneği'nin 31 Ekim 2009 tarihinde oğlan genel kurulu gerçekleştirilecek.
Başkanlığa adaylığını açıklayan Orhan Ablaş, hedefinin, birlik ve beraberlik içerisinde, Zonguldak'taki yaşayan Yenicelilerin aileleriyle beraber daha refah bir seviyeye getirmek, onların sorunlarıyla ilgilenmek için aday olduğunu açıkladı.
Yönetim kurulu listenin hazır olduğunu belirten Ablaş, tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
 "Dernek olarak 31 Ekim 2009 Cumartesi günü Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan olağan kongremize, tüm üyelerimizi bekliyoruz ve davet ediyoruz. Listemizi hazırladık ve inşallah o gün listemizle beraber tüm üyelerimize takdim edip çıkacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Başkan adaylığımı ilan ettim. Yöremize daha iyi hizmet edebilmek, Zonguldak'ta yaşayan Yeniceli arkadaşlarımızı aileleriyle beraber daha refah bir seviyeye getirmek, onların sorunlarıyla ilgilenmek, bu yüzden aday olduk zaten. Birlik ve beraberliğimizi korumak için daha iyi ufuklara onları getirmek için mücadele edeceğiz.
Şu anda Derneğimizin başkanlığını yürüten Naim Emdi ile hiçbir sıkıntımız yok, Arkadaşımız görevi bıraktı ve bir daha aday olmayacağını bizlere bildirdi.
Biz de onun için adaylığımızı açıkladık. Listemiz hazır.
Şu anda başka bir liste gözükmüyor. Kimseye de 'sen aday olamazsın' diyemeyiz. O konuda kimseye de ısrarcı da olamayız. Çıkana da başarılar dileriz."