OR-KOOP' tan 31. Olağan Genel Kurulu Kongresinde Sabri Özgün güven tazeledi.
Merkezi Devrek'te bulunan OR-KOOP S.S. Zonguldak, Bartın, Karabük İlleri ve İlçeleri Orman Köylüleri Kalkındırma Kooperatifleri Birliği tarafından 31 Genel Kurulu Kongresi gerçekleştirildi. Devrek Havuzbaşı Düğün Salonunda gerçekleştirilen kongrede, başkanlık divanının oluşturtmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Düzenlenen kongrede konuşan Birlik Başkanı Sabri Özgün, "OR-KOOP Bölge Birliği olarak Kooperatifçilik alanının Ülkemizde iyi bir derece'de geliştiğini, eğitim ve denetim çalışmaları ile daha da gelişeceğini siz saygı değer ortaklarımızla paylaşmak istiyorum. Bölge Birliği olarak Orman köylümüzün sorunlarını biliyorum. Bu sorunları çözmek için Merkez Birliğimizle beraber sorunların çözülmesi inancıyla yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu sorunları da en kısa zamanda çözeceğimizi umut ediyorum dedi.
Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ise, "Orman sektörüne yabancı birisi değilim. Yıllarca bu sektörde beraber çalıştık. Sorunlarınızın sizler kadar yakından biliyorum. Önceki yıllarda gıpta ile bahsedilen refah seviyesi yüksek olan bir ilçeydik. İlçemizin ekonomik zenginliğinin temelinde üç ana unsur vardır. 1 Almanya, 2 kömür ve orman. Almanya duraklama döneminde, kömür ocaklarında makineleşme işçi sayısının azaltmış ve buna paralel olarak ta bu sektörden gelen para girdisi azalmıştır.3'cü unsur olan ormanlar bölgemizi ve Devrek'imizi Devrek yapan ekonomik anlamda katkı veren doğal güzelliklerimizdir. Devletle, Orman idaresi ile kavgalı değil barışık olmalıyız. Yapılanlara ve yapılacak olanlara araştırmadan karşı olmayalım. Orman idaresi dikili satışa geçmek istiyor. Bu sistem tüm dünyada var ve çalışıyor. Bunun nedeni ise azalan ormanlarımızda ürünlerin daha iyi değerlendirilmesi, iyi değerlenen üründe iyi para eder diye konuştu.
Düzenlenen Olağana Genel Kuruluna; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Bartın Şube Müdür Personeli Refik Yüksel, Maden-İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Sarıçam, Zonguldak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmi Çelik, Devrek Orman İşletme Müdürü Ali Bacaklı, kooperatif üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 250 delegenin katıldığı ve 197 kişinin oy kullandığı blok liste ile gerçekleştirilen seçimde, 177 oy ile mevcut Başkan Sabri Özgün ve mevcut yönetim kurulu 4 yıl süre ile yeniden göreve seçildi.