Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Köylerde yaşamını ikame etmekte olan Orman Köylülerinin   ana geçim kaynaklarının ormancılık, tarım ve hayvancılık olduğunu belirttiği açıklamasında, “.Bölge Müdürlüğümüzce şu ana kadar yapılan Orman Köylümüzü Destekleme Faaliyetleri (ORKÖY) çerçevesinde Ekonomik ve Sosyal Nitelikli birçok proje hayata geçirilmiş, tarım ve hayvancılık faaliyetlerine yoğun destek verilmiştir.” Dedi.

Bölge Müdürlüğünün yazılı açıklaması şu sözlerle devam etti

Bölge Müdürlüğümüzün Ormancılık Faaliyetlerinin yoğun olması sebebiyle çok sayıda Orman köylümüz ormancılık çalışmalarımızda istihdam edilmekte olup, Ormancılık Faaliyetleri Bölgemiz orman köylerinde yaşayan vatandaşlarımızın en önemli gelir kaynağını oluşturmaktadır. Bölgemiz Ormanlarında arazi koşulları nedeniyle dere ve çok eğimli olan yerlerde çalışmalar oldukça zor şartlarda gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple, orman köylüsü vatandaşlarımızı üretim mekanizasyonu anlamında desteklemek ihtiyacı hasıl olduğu değerlendirilmiştir.

Genel Müdürlüğümüzün de emir ve destekleri doğrultusunda Bölge Müdürlüğümüzce üretim mekanizasyonu projeleri uygulamaya geçirilmiştir. Üretim Mekanizasyonu kapsamında ormancılık faaliyetlerimizde fiilen görev alan orman köylülerimize yönelik olarak şu ana kadar Bölge Müdürlüğümüzce birçok traktör ve tambur desteği sağlanmıştır. Makine ve ekipmanların özelliklerinin kullanımı ile ilgili eğitimin verilmesini müteakip, sahada kullanılmaya başlanmıştır. Üretim Mekanizasyonu ile ilgili proje uygulamalarımız devam etmektedir.

Bu desteklerimizle köylerimizde bulunan fazla iş gücüne yeni istihdamlar oluşturup, ormanlarımızın bakım müdahalelerinin zamanında ve daha düzenli olarak yapılmasını sağlayarak verim ve mukavemetinin artması başta olmak üzere, yerinde kalmayı sağlamak, göçü önlemek, daha fazla kaynak oluşturmak, ormana olan baskıyı azaltmak ve kırsal kalkınmayı desteklemek hedeflenmiştir.