İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hasan Akabrık toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamasında, ilin tarım ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerinin görüşüldüğünü açıkladı. Tarımın gelişmesinde önem arz eden ve tarımın alt yapısı olan toprak, su analiz laboratuvarının yenilenmesi konusunda yetkililere gerekli görüşmelerin başlatılacağını belirten Akabrık, komisyonun aldığı kararları şu şekilde açıkladı: 

Belediyeler ile ortak çalışma içerisine girilerek pazarlarda üretici olarak sebze, meyve ürünü satan çiftçilerin sayılarının tespitinin yapılarak üretici kimlik kartları verilmesi için çalışma başlatılacak. Fide, Fidan, Tarla bitkileri ve sebze tohumu satmak isteyenlerin Tohumluk Bayilik belgesi alması zorunluluğuna göre İlimiz ve ilçelerimizde Tohumluk Bayilik belgesi bulunmayanların tesitlerinin yapılarak İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince gerekli işlemlerin yapılmasının sağlanacak. Zonguldak ili ve ilçelerinde 2-B arazilerinde dekar başına tespit edilen 4-8 TL arasında olan fiyatların yüksek olduğu bizim ilimizin topraklarında daha kaliteli komşu illerimizde 0,80-2 TL arasında fiyat tespit bulunmaktadır. Bu aşırı fiyat farkının giderilmesi hususunda çalışmalar yapılacak. Alaplı'da 42 köy de tapulama işlemler tamamlanırken bunların 16 köyünde orman kadastrosu geçmiştir. Bölgemizde diğer ilçeler de dahil olmak üzere bir çok yerde orman kadastrosu geçmemiştir. Biran önce tapulama işlemleri tamamlanan köylerden orman kadastrosunu geçmesi için çalışmaların yapılması gerekir. İl-İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca düzenlenen Çiftçi Kayıt Siteminin katı kuralların kolaylaştırılmasına sadece köy muhtarların ilmühaberinin dikkate alınması konusunda ilgili Bakanlıkla görüşmenin sağlanması

Toplantıya Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Gökçebey Ziraat Odası Başkanı Necmi Pazar, Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel katıldı.