Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü, ORKÖY destekli 23 aileye 30 koyun+1 koç olmak üzere toplam 690 koyun ve 23 koç dağıttı. Beycuma beldesinde düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Aziz Karakurt ve orman köylüleri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Aziz Karakurt, “Kuruluş aşamasında 500 koyun-keçimiz vardı. ORKÖY’ün yaptığı bu projeyle 690 koyun, 23 koç daha eklemiş olduk. Bugünkü proje küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine katkı sağlamış olacak” dedi.

KUNDAKÇIOĞLU: “İNŞALLAH 
HAYVANCILIĞI BU BÖLGEDE BİRAZ 
DAHA İLERLETEBİLİRİZ”
Beycuma Belediye Başkanı Kundakçıoğlu ise, “Beldemiz hayvancılık sektöründe Zonguldak et ihracının yüzde 50’sini karşılıyor. Ancak küçükbaş hayvanımız az olduğu için yetkili kurumların da desteğiyle 690 koyun, 23 koç daha beldemize girmiş oldu. İnşallah hayvancılığı bu bölgelerde biraz daha ilerletebiliriz” şeklinde konuştu.

ÇELEBİ: “SADECE MADEN 
OCAKLARINA BAĞIMLI KALMAMAK İÇİN ALTERNATİF BİR GEÇİM KAYNAĞI”
Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi de, çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “ORKÖY kapsamında yapılan bir çalışma olsa da, İl Tarım Müdürlüğü ile yaptığımız bir ortak çalışmadır. Süt koyunculuğu konusunda da yine beraber çalışmalar yapıyoruz. İleriki aşamalarda daha gelişkin çalışmalarımız olacak. Sadece maden ocağından emekliliğe bağımlı kalmamak için alternatif bir geçim kaynağı sağlaması ve vatandaşın gelir sağlaması için yapılan çalışmalardır. Elimizden geldiği kadar biz de değişik çalışmaları öğrenip Zonguldak’ımıza kazandırmaktır” diye konuştu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik ise, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amacımız küçükbaş havyan yetiştiriciliğinde bu sayıyı artırmak olacak. 25 bin olan küçükbaş hayvan sayısı 50-100 binlere ulaşacak, bunu hedefledik” dedi.

AYLANÇ: “SİZ İSTEYECEKSİNİZ, 
BİZ YARDIM EDECEĞİZ, HİZMET BUDUR”
Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç da, sosyal devlet olmanın, sosyo-ekonomik olmanın gereklerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden bugüne birbirine yardım etme anlayışının uzantısı olarak yardımlaşmaya her zaman yer verdiğini söyledi. Aylanç, "Biz Türkler sadece sosyo-ekonomik alanında değil, yardımlaşmaya da her zaman önem, değer verdik. Bugün küçükbaş hayvanı alıyorsunuz, ama bunu bakmayı bilmiyorsunuz? Yetiştirmeyi bilmiyorsunuz? İşte o zaman da devreye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer örgütlerimiz giriyor. ORKÖY çok güzel bir atılım gerçekleştirmiş. Hizmet budur. Siz isteyeceksiniz, biz vereceğiz. Siz isteyeceksiniz, biz yardım edeceğiz. Sonra biz de isteyeceğiz, karşılıklı kendimizi yetiştireceğiz. Kendimizi geliştirmezsek, yerimizde sayarız, yoksulluğa, açlığa, fukaralığa mahkum oluruz. Başkasının, konu komşunun yardımıyla geçinmeye mahkum oluruz. Bunu yapmamak için üretici olmak zorundayız. Sizden bu tarımsal alanda her mevsim yeşil alanda, yeşilin içerisinde yaşıyorsunuz. Bunu yaşarken, bolluk bereket içerisinde yaşamalısınız. Yoksulluk, yok çekmemelisiniz. Bunun için de aklımızı kullanmalıyız. Biraz gayret sarf etmeliyiz, biraz çalışmalıyız, çalışkan olmalıyız. Bunun içinde hayvanımıza bakmalıyız, bu da bizde demokratik toplumu gösteriyor. Şu iki örgüt ve diğer örgütler olmasa toplumda bu hayvanların elde edilmesi, yaşatılması, genişletilmesi pek mümkün olmayacak. İşte bu örgütler bizleri ileri atan, deşarj ettiren örgütler. Demokratik örgüt derken işte bunlar. Örgütlü toplum, demokratik toplumdur" dedi. 
Vali Yardımcısı Aylanç, devletin yaptığı bu tür projelerin çok faydalı olduğunu da ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:"Koyun kentin göçü durduran unsurlarından biridir. 
Koyun yetiştiriciliği köylüyü köylükten tutan unsurlardan birisidir. Yani faaliyetlerden birisidir. Bu işi yapan arkadaşlarımızın başarılı olması dileğimdir." Konuşmaların ardından 23 aileye 30’ar koyun, 1’er koç olmak üzere 690 koyun ve 23 koç gerçekleşti.