Zonguldak'ta en çok yatırım yapan kurumun karayollarından sonra kendi bakanlığı olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "Önümüzdeki yıllarda birinci biz olacağız. Çok sayıda baraj ve dere ıslahı gibi çalışmalarımız var. Kentte bulunan kestane balında bir marka oluşturalım. Bunu denetleyelim. Sertifikalı bir şekilde, paketlemesini de dahil orijinal yapalım. Zonguldak'ın şifalı balları için her türlü desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak’a geldi. Zonguldak Valiliğini ziyaret eden Eroğlu, Vali Ali Kaban'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Bakan Eroğlu, Zonguldak'ın Batı Karadeniz'in en güzel illerinden birisi olduğunu söyledi. 

 

300 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Eroğlu, hükümet olarak şehre gereken her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, "Bugün de elimiz boş gelmedik. Heybemiz dolu geldik. Vatandaşlarımızla birlikte 18 tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. Bir de 39 müjde ile geldim. Yaklaşık 300 milyon lira değerindedir. Daha önce de hatırlarsanız en çok gelen bakan benim. En çok gelen ve yatırımları takip eden birisi olarak çok sayıda daha önce de müjde verdik." diye konuştu.

 



“BİRİNCİ BİZ OLACAĞIZ”

Zonguldak'ta en çok yatırım yapan kurumun karayollarından sonra kendi bakanlığı olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "Önümüzdeki yıllarda birinci biz olacağız. Çok sayıda baraj ve dere ıslahı gibi çalışmalarımız var. Kentte bulunan kestane balında bir marka oluşturalım. Bunu denetleyelim. Sertifikalı bir şekilde, paketlemesini de dahil orijinal yapalım. Zonguldak'ın şifalı balları için her türlü desteği vereceğiz." şeklinde konuştu.

 


“ŞİMDİ ONU KARIŞTIRMAYALIM”

Bunun üzerine araya giren AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, "Bizim kestane balı Anzer balından daha değerli." şeklinde konuşması üzerine Bakan Eroğlu, "Şimdi onu karıştırmayalım. Kayseri sucuğu ile afyon sucuğunu mukayese ettim. Başıma neler geldi." ifadesini kullandı.

 

4 BİN 112 YILLIK AĞAÇ

Bakan Eroğlu, Alaplı'nın Gümeli beldesinde 4 bin 112 yıllık porsuk ağacının bulunduğuna dikkati çekerek, "Zonguldak Tabiat Turizmi mastır planı hazırlandı. Gümeli'de bulunan porsuk ağacının dünyaya tanıtımını yapmalıyız. Dünyanın en yaşlı porsuk ağacı burada. Bunu tanıtırsak çok sayıda ziyaretçi gelir. Ağacımız 4 bin 112 yaşındadır. Her şeyi görmüş." değerlendirmesinde bulundu.

 

BAKGEP PROJESİ

BAKGEP'in önemli bir proje olduğunu vurgulayan Veysel Eroğlu, "BAKGEP kapsamında bin 252 tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna kadar 18 milyar lira harcanacak. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz zamanla yarışıyoruz. Dolayısıyla BAKGEP'in bitiş tarihi 31 Aralık 2019 olacak." diye konuştu.

 

DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISINA KATILDI

Eroğlu, partisinin Zonguldak İl Başkanlığının Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti'nin dünyanın en büyük partilerinden biri olduğunu söyledi.  AK Parti'nin üye sayısının 9 milyonu aştığını belirten Eroğlu, "Partimizin her kademesi çok çalışıyor. AK Parti, milletin partisidir. Milletin bağrından çıktı. AK Parti, dünyada en büyük ve en güçlü siyasi organizasyondur." ifadesini kullandı. 

 

SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLENE KADAR DEVAM

PKK terör örgütünün arkasında bazı ülkelerin bulunduğuna işaret eten Veysel Eroğlu, şöyle konuştu: "Şanlı bayrağımız ilelebet bu topraklarda dalgalanacak. Ezanlar minarelerde ilelebet okunacak. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah teröristlerle her türlü mücadeleyi sonuna kadar yapacağız. En son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadelemiz sürecek. Tek vatan, devlet ve bayrak diyoruz. Bu devlet ilelebet payidar olacaktır. Bütün şehitlerimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Şehitler ölmez. Hepimiz şehadet şerbetini içmeye hazırız. Şehitlerin kanları yerde bırakılmayacak."

 

“GEÇMİŞTE ÇIKARMA GEMİMİZ YOKTU”

Türkiye Cumhuriyeti'nin, AK Parti sayesinde güçlü olduğunu ifade eden Eroğlu, "Geçmişte çıkarma gemimiz yoktu, çıkarma yapamıyorduk. Ordumuzun silahlarını dışarıdan alıyorduk. Artık bütün silahlar Türkiye'de yapılıyor. Dünyada 6 ülke tarafından silahsız insansız hava araçları (İHA) yapılıyor. Biz de o ülkelerin içerisindeyiz. Silahlı İHA'ları yapmaya başladık. ATAK helikopteri yapılıyor. Toplar, tüfekler birtakım silahlar yapılmaya devam ediliyor. Türkiye çok daha büyüyecek, büyük bir güç olacak."

 

TERÖRE İÇERİDEN VE DIŞARIDAN DESTEK

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da teröre içeriden ve dışarıdan destek verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlıklarla ilgili konuda HDP ve CHP ile mücadele ettik. CHP'nin içerisinde Türk polisine küfür etmiş milletvekili var. Bu adamı grup başkanvekili yaparak ödüllendirdiler. CHP'nin içerisinde öyle milletvekilleri var. 'Dağa çıkmış, kaçırıldı' diye haberler çıktı. Dağdaki arkadaşlarla,  'Teröristlerle hasret giderdik' diyen vekiller var. Şimdi son zamanlarda teröristleri de ziyaret eden genel başkanları ve milletvekilleri varmış. CHP’lilere sesleniyorum. Bunun hesabını sorun."

Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Bakan Eroğlu'na madenci anıtı hediye etti. 

 

“HER TARAFI YEŞİLLENDİRİYORUZ”

Eroğlu, Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılışı ile Orman Köylüleri İçin Gelir Getirici Tür ve ORKÖY kredi sertifika dağıtımı merasiminde yaptığı konuşmada, bugün 18 tesisin temelini atacaklarını ve açılış yapacaklarını söyledi. Kentte önemli yatırımlar yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "Her tarafı yeşillendiriyoruz ve dereleri ıslah ediyoruz. En çok yatırım yapan bir bakanlık olmanın gururunu yaşıyorum. Orman teşkilatı anlayışını değiştirdi. Eskiden ormanlara girmek yasaktı. Şimdi devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik. Orman köyleri bizim için hasım değil, hısımdır. O yüzden onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz." diye konuştu. 

 

7 BİN FİDAN DAĞITILDI

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri, 18 tesisin temelini atıp, tamamlanan tesislerin açılışını yapmasının ardından ORKÖY kredisi alan vatandaşlara sertifikalarını dağıttı. Eroğlu daha sonra valilik önünde düzenlenen iftar programına katıldı. Programın ardından, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca vatandaşlara 7 bin fidan dağıtıldı.

 

(Anadolu Ajansı)