21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıt'ına çelenk konuldu.
Törene, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, daire müdürleri ve çalışanlar katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Birleşmiş milletler sanayileşme karşısında yok olan ormanlara dikkati çekerek Kuzey Yarım Kürede ilkbaharın, Güney Yarım Kürede sonbaharın başlangıcı olan 21 Mart günü Dünya Ormancılık Günü, 22 Mart Dünya Su Günü ve 23 Mart'ı da Dünya Meteoroloji Günü olarak ilan etmiş ve bugünlerde kutlamaları gerçekleşmektedir.
Burada ormanın faydalarını saymaya kalksak bitiremeyiz.
Burada sadece bir kaçına değineceğim. Orman, oksijen kaynağı, iklim düzenleyici, su kaynağının güvencesi, selleri önleyici, biyolojik çeşitliliği devam garantisi, en önemlilerinden biri yenilebilir enerji kaynağı, erozyonu önleyicidir dedi.
Daha sonra Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal ve beraberindekiler vatandaşlara fidan dağıtımı yaptı.
Ardından, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal ve beraberindekiler, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı ziyaret ederek, etkinlikleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise, ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederek, 21 Mart Dünya Ormancılık Gününü kutladı.