Ereğli Orman İşletme Müdürlüğüne gelen ekip 1972 yılından sonra yapılan hızlı gelişen türü ağaçlandırma sahalarında inceledi.

Ardından, Ulus, Safranbolu, Gökçebey de de bir dizi ziyaretlerde bulunan ekip teknik gezinin verimli geçtiğini belirtti.

Gezi ile ilgili Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün haberi şu şekilde:

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesinden, Prof. Dr. Alper Çolak, Doç.Dr. Zeynel Arslangündoğdu, Doç Dr. Sinan Destan, Araştırma Görevlileri ve Orman Mühendisliği son sınıf öğrencilerinden oluşan 40 kişilik grup, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne 'Teknik Gezi' düzenlediler.

İlk Olarak Ereğli Orman İşletme Müdürlüğümüze gelen teknik gezi ekibi İşletme Müdürlüğünde 1972 yılından sonra yapılan hızlı gelişen tür (Pinus radiata) ağaçlandırma sahalarında yapılan asli türe dönüştürme çalışmalarını yerinde incelediler.

Sonra Ulus Orman İşletme Müdürlüğüne geçen teknik ekip Drahna İşletme Şefliğinde kayın sıklık ve ilk aralama çalışmaları ve silvikültürel uygulamalarını gördükten sonra, Küre Dağları Milli Parkında inceleme ve değerlendirmelerin ardından satış, tasnif, istif oluşturma, damgalama ve nakliye iş ve işlemlerinin yapılışını Emirce deposunda incelediler. Daha sonrada Bartın İşletme Müdürlüğü Amasra işletme Şefliğinde çevre flora incelemesi ve tarihi yerler hakkında bilgiler aldılar.

Ardından Safranbolu İşletme Müdürlüğü’nde yangın sonrası yapılan ağaçlandırma çalışmalarını yerinde incelendikten sonra sırasıyla; Karabük Demir Çelik Fabrikası ve UNESCO Kültür Mirası eski Safranbolu’ yu gezdiler.

Daha sonra Gökçebey Fidanlık Müdürlüğüne gidildi. Teknik ekibe başarıyla uygulanan dilcikli aşı, kabukaltı aşısı ve göz aşısı ile çelikle üretim uygulamaları gösterildi. Fidanlık Müdürlüğünde 2016 Yılı Mart-Nisan-Mayıs aylarında yapılan aşılamalar, üretim ve repikaj parselleri ile tohum saklama ve fidan saklama soğuk hava depoları da gezildi. Öğleden sonrada Dirgine Orman İşletme Müdürlüğüne geçen teknik ekibe devamlı ormanlarda damga tekniği, ağaç damgalanması, kesim teknikleri ve boylanması iş ve işlemleri, iş güvenliği konularında eğitim verildi. Daha sonrada doğa koruma alanlarının yönetilmesi , planlanması ve yaban hayatı konularında inceleme ve değerlendirme yapılması için Yedigöller Milli Parkına geçildi ve buralarda incelemelerde bulunuldu.



Teknik gezinin son gününde ilk önce Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşeli makamında ziyaret eden teknik ekiple hep birlikte ziyaret sonrasında bölge müdürlüğü konferans salonunda hep birlikte değerlendirme toplantısı yapıldı. Bu toplantıda Prof. Dr. Alper Çolak teknik gezinin sorunsuz ve verimli bir şekilde tamamlanmasını sağlayan Bölge Müdürü Sayın Ahmet Sırrı Beşel’e ve ekibine teşekkür etti. Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ise yaptığı konuşmada, orman mühendisi adayı genç meslektaşlarımızın mesleğe duyduğu ilginin oldukça sevindirici olduğunu söyleyerek Bölge Müdürlüğümüzün teknik gezi için seçilmiş olmasından dolayı kendilerine teşekkür etti. Sonrasında teknik gezi ekibine yöresel hediyeler ikram edildi.

Teknik ekip aile fotoğrafı çekilmesinin ardından bölgemizden ayrıldı.