Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün Yenice ormanlarında düzenlediği tatbikatta, hazırlama kesimi ve bakım damgasına ilişkin uygulamalar yapıldı.
Tatbikata; Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Aslan, Yenice İşletme Müdürü Şevket Eraslan, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Çamlıköy, Şenköy, Cihanbey ve Yirmibeşoğlu Kooperatif Başkanları ile üyeleri katıldı.
İlk olarak, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü Kızılkaya Orman İşletme Şefliği’nde doğal gençleştirme, yapay gençleştirme ve bakım bölmelerinde yapılacak silvikültürel çalışmalarla ilgili olarak uygulamalar gerçekleştirildi.  Yetişme muhiti şartlarının çok iyi olduğu sahalarda amenajman planlarında verilen bakım damgalarının yetersiz kaldığı ve bu sebeple ormanlara gereken bakımların yapılamadığı vurgulanarak, ormanların bakımlı hale gelmesi için yapılması gereken iş ve işlemler hakkında özellikle İşletme Şeflerinin silvikültürel uygulamalar konusunda yeni bilgi ve beceriler kazanması sağlandı.
Kayın gençleştirme sahalarında bol tohum yılından önce girift kapalı olan ormanlarda hazırlama kesimleri ve orman gülü temizliği yapılması gerektiği, bol tohum yılında ise daha geniş alanlarda ve silvikültürel teknik ve takvimine uygun olarak çalışmalar yapılmasının gerekliliği anlatıldı.
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün en verimli ormanlarının bulunduğu Yenice İşletmesi’nde Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel’in bizzat katılımıyla yapılan silvikültürel ağırlıklı denetleme, bilgilendirme ve yönlendirme çalışmaları, İşletme Müdürlüğü teknik personelince ve Orman Köyleri Kalkındırma Kooperatif temsilcilerince memnuniyetle karşılandı. Bundan sonra yapılacak uygulamalarda kendilerine olan güvenlerinin arttığı gözlendi.
     (Haber Merkezi)