Kdz.Ereğli'nin en eski nahiyelerinden olan Ormanlı Beldesinde vatandaşlar, 2001 yılında alınan karar ile kapanan Ziraat Bankası şubesinin yeniden açılmasını istiyor. Beldeye bağlı 30 köy ve 5 mahalle de yaşayan emekli vatandaşların emekli maaşlarını almak için beldede yaptıkları alışveriş ile ayakta duran esnaflar, bankanın kapanması ile birlikte siftah yapmadan dükkânlarını kapatmaya başladı. Belediye başkanından esnafına, köylüsünden gencine herkes banka şubesinin yeniden açılmasını istiyor.

SEVER, TOPTAN'A SORUNU ANLATMIŞTI
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığını sürdürdüğü sırada Köksal Toptan'a yapılan ziyarette Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, belde halkının banka şubesinin kapanmasından ötürü yaşadığı mağduriyeti ifade ederek çözümü konusunda destek istemiş, Toptan'da konu ile ilgileneceğini belirtmişti.

BELDE HALKI BEKLİYOR
Belediye tarafından banka şubesinin geri açılması halinde 10 yıllığına yerin de hazırlandığı beldede esnaf iş olmadığından kahve önlerinde toplanarak sohbet ederek vakitlerini geçiriyor. 20 yıldır Ormanlı'da yaşayan Erdemir emeklisi Durmuş Uzun, bankanın kapanması ile birlikte yaşanan sıkıntıları şu şekilde anlattı: Ormanlı Beldesi 2001 yılına kadar esnafı ile yaşayanları ile çok mutlu olan bir beldeydi. Ancak ne zaman bankanın kapanma kararı alındı, Ormanlı bitti. Son iki, üç seneye kadar haciz ve icraların iyice arttığı beldede ki esnafların durumları hiç iyi değil. Kapanan birçok dükkan oldu.Burada yaşayan emekliler maaşlarını almak için geldikleri beldede yaptıkları alışveriş ile burada ki esnafların iş yapmalarını sağlıyorlardı. Ben bile emekli maaşı almak için Ereğli' ye gitmek zorunda kalıyorum. Zaten yaşlıyım. Gidip gelirken çok zorlanıyorum. Ormanlı beldesine Banka şubesinin yeniden açılmasını istiyoruz. Bunun için de siyasilerin ve mülki amirlerin sesimizi duymasını istiyoruz.