Ak Parti Ormanlı Belde Başkanı Mehmet Erdoğdu, seçimlerden galibiyetle ayrılan MHP adayı Bayram Başol ve ekibini kutladı. Demokratik bir yarış içerisinde seçim çalışmalarının yürütüldüğünü belirten Erdoğdu, “Bizler daha iyi yapacağımıza inanıyorduk onlarda daha iyi yapacaklarına inandı ve bir yarışa girdik. Arkadaşlar galip geldiler ama Ormanlı galip gelmedi. Yine de kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

1784 seçmenin bulunduğu Ormanlı’da partisinin 524, MHP’li adayın 714 oy aldığını belirten Erdoğdu, cemaat mensuplarının Ormanlı Beldesi’nde tablet bilgisayarlardan vatandaşlara, ‘Ahirette rahat etmek istiyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin’ yönünde açıklamalar okuduklarını iddia etti.

 

Erdoğdu konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Ormanlı Beldemizde yıllarca cemaat tabiri ile adlandırılan bir grup kendisine hizmet eden Ak Parti’nin adayını sattılar. Ormanlı’da cemaat grubu MHP ve CHP’yi açıkça desteklemiştir. Ak Parti Pensilvanya’ya gücünü gösterdi haklı olduğunu ispatladı da bir tek Ormanlı’daki cemaatin duayenleri haklı? Ayıptır, Ormanlı’da yaşananlar çok açıktır kamuoyu bunları yakından görmüştür. Eğer bunların insanlık anlayışı bu ise eğer bunların vefa anlayışı bu ise benim liderim Tayyip Erdoğan’ımın söyledikleri her şey doğrudur, Allah Türk halkını bunların ellerinden kurtarsın. Bunlar Ormanlı’ya geldiler tablet bilgisayarları ellerinde Ormanlı’da aleni Ak Parti aleyhine çalıştılar ve dediler ki, ‘ahirette rahat etmek istiyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin’ diye çalışma yaptılar. Peki soruyorum CHP ve MHP’ye oy verenler mi öbür tarafta rahatlayacaklar? Bu süreçte bunların Ormanlı’daki kanaat önderlerinden birini aradım, ‘Yaptığınız yanlış’ dedim. Bana, ‘Mehmet Erdoğdu sen şuan ne yapıyorsan o da ona verilen görevini ve işini yapıyor’ cevabı oldu. Bu sözleri de kamuoyunun yorumuna bırakıyorum. Ak Parti Ormanlı Belde Başkanı olarak diyorum ki bunların böyle bir çalışmayı açıkça yaptıkları bir ortamda bende diyorum ki sizlerde Zaman Gazetesi’nden üyeliğinizi iptal edin, dershanelerden çocuklarınızı alın çağrısında bulunuyorum. Madem herkes kendi işini yapıyor bende işimi yapıyorum”

 

(Haber Merkezi)