Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçeyi Ormanlı beldesi ve Devrek ilçesine bağlayan ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapalı olan yolun ihaleye çıkarıldığını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçeyi Ormanlı beldesi ve Devrek ilçesine bağlayan karayolunun Kürkükler Köyü Yazılı Mahallesi mevkisinde 3 ay önce meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yolun ihaleye çıkarıldığını söyledi.
Kapanan yolun ihalesinin yapıldığını belirten Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı ilçesi ile Ormanlı Beldesi arasındaki iki heyelanlı bölge için ihale yapıldı. Bu aşamadan sonra teklif veren firmalardan şimdi düşük fiyat sorgulaması yapılmaktadır. 4734 sayılı kanun maddesi ilgili hükümleri gereğince. Fiyat sorgulaması yapıldıktan sonra ihale kimde kaldıysa tebligat yapılacak. Daha sonra ihalenin itiraz süreci var. İtirazlardan sonrada yer teslimi süreci var. Beklentimiz 15 Temmuz 2012 tarihine kadar çalışmaların başlamasıdır. Bu yerlerin ihalesi ve projesi yapıldı ama ihaleden sonra prosedür gereği yasal süreler beklenmektedir dedi.