Kandilli'de çekimleri devam eden "Madende Tuzak" dizi filminin finali tamamlandı. Ormanlı beldesinde çekilen final sahnesinde düğünü basan taraflar düğünde bulunanlara kurşun yağdırdı.

Kandilli'de uzun süredir çekimleri devam eden 'Madende Tuzak' dizisinin final sahnesi, Ormanlı'ya bağlı Şabanköyü Mahallesinde yapıldı. Ormanlı halkının da katıldığı dizi çekimlerinde husumeti olan iki tarafın düzenlenen düğün töreninde silahları çekmesi ile noktalandı. Kardeşi Baran (Cemil Kızılarslan) tarafından öldürülen ve bu acıya dayanamayan babasını da kalp krizi sonrasında hayatını kaybeden maden sahibi Ali Haydar (Halit Sunal), Baran'ın katıldığı düğünü bastı. Aniden düğün yerine gelen Ali Haydar ve adamları silahlarını çekerek Baran ve adamlarını kurşun yağmuruna tuttu.

Söz konusu dizinin çekimlerinde düğünü olan Hasret ve Barbaros Aksu çifti, bundan bir hafta önce evlenmiş. Ancak dizinin çekimlerinin yapılabilmesi için fedakârlık yapan çift, biir kez daha evlenmek için harekete geçti. Damat ve gelin elbiselerini giydikten sonra eksiksiz hazırlanan düğün yerine geldi.

Ormanlı halkının da rol aldığı dizi çekimlerinde aksiyon sahneleri çekildikten sonra bir konuşma yapan dizinin başrol oyuncusu ve yapımcısı Cemil Kızılarslan, kendilerine kapılarını açan ve her desteği sağlayan herkese teşekkür etti. Kızılarslan konuşmasında "Ormanlı'da şu anda yapmış olduğumuz düğün alayı finaldir. Kısmet olursa kazasız belasız diziyi bitiriyoruz. Pazartesi gününden itibaren maden içerisinde çalışmalarımız devam edecek. Bir hafta da maden içersinde o kazmalarla o küreklerle çalışacağım kısmet olursa. Şu an her şey güzel gidiyor. Genel Maden İşçileri Sendikası Şube Başkanı Şerafettin Bozkurt bizleri yirmi gündür yalnız bırakmıyor. Maddi ve manevi olarak bize gereken desteği de veriyor. Buranın insanlarına teşekkür ediyorum. Bize her konuda yardımcı ve destek oluyorlar. Son günlerde büyük mutluluk duyuyorum. Bu sıcaklığı ve bu dostluğu gördükçe mücadelemizin boşuna gitmediğini görüyorum. Ve hepinize teşekkür ediyorum. Gereken dostluğu gördüm. Halkımıza Madende Tuzak filmi ile en kısa süre içinde kendilerini televizyonda göreceklerine söz veriyorum. Sadece bir konaklama sorunumuz vardı. Şerafettin Bozkurt başkanımız bizi bir eve yerleştirdi. Sadece istediğimiz bir konaklamadır. Bu konuda stres yaşadık. İlerleyen günlerde bir basın açıklaması yapıp bunların hepsini açıklayacağım. Kimlerin bize yardımcı olduğunu açıklayacağım. Ama üzüldüğüm konu da çok. Burada sakin konuşuyorum ama genel olarak çok doluyum. Ama şu güzel akşamı stresle bitirmek istemiyorum. Biz hiçbir zaman sözümüzden geri dönmedik. Bir hafta da maden içerisinde çalışacağız ve 'Gizemli Yol' adlı diğer projemizi de burada yapacağız. Halkımız duyarlı olsun ve bize yardımcı olsun. Biz onların doğal ve 3 güzel yerlerini gündeme getirmek istiyoruz. İşçilerimizin haklarını yemesinler; bunu da istemiyoruz. Sırrı Bey bir rahatsızlık geçirdi; şu an için durumu iyi ama bir gelip de hastanız nasıl, geçmiş olsun, diye soran olmadı. Yine üzülmüyorum. Sırrı ağabeyimizin yerine Yavuz Karakaş'ı getirdik. Onunla çekimlerimizi tamamladık. Daha ona yakın gelecek oyuncumuz var. Kısmet olursa en kısa zamanda bu diziyi televizyonda izleyeceğiz" dedi.

Dizinin bir diğer başrol oyuncusu olan rahmetli Kemal Sunal'ın yeğeni Halit Sunal da kendilerine desteklerini esirgemeyen Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı Şerafettin Bozkurt'a teşekkürlerini sundu. Sunal konuşmasında "Ben huzurlarınızda Cemil Arslan kardeşime teşekkür ediyorum. Birbirimize destek olduk. Ekibimizle içli dışlı olduk. Ekmeğimizi paylaştık; ancak umduğumuzu bulamadık burada. Şerafettin Başkan ve Ormanlı Belediye Başkanı ile halkımıza teşekkür ediyorum. Bu dizinin yapımında emeği geçen senaristin oyuncusuna kadar birçok değerli sanatçı var. Biz bunun mücadelesini veriyoruz. Alnımızın akıyla girdiğimiz bu işte sona yaklaşıyoruz. İnsanların gözyaşına boğulacağı bir film. Halk seyretsin de görsün. Dört dörtlük ekibimiz var ve ayaktayız" dedi.

Dizinin senaristi Erhan Aslan ise konuşmasında "Amacımız bu dizide madenciyi ve işletmeyi karalamak değil. Amacımız sadece madencinin alın terini işlemek ve bazı haksızlıklardan dolayı maden işçisinin başına gelmiş bir olayı işledik. Ormanlı halkına, emniyet müdürümüze ve muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Sırrı Baba'ya da bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da çekimi devam etmekte olan dizinin çekimlerini merak içerisinde seyrediklerini belirterek, "İnşallah televizyonların başında da sağlık ve sıhhat içerisinde seyretme imkanımız olur. Hem diğer işlerimiz hem de çekimin gereği ayrılmak zorunda kalıyoruz. Dizi ekibine de bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.

Dizinin çekimlerine AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Coşkun, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de katıldı.