Ormanlı beldesi girişinde bulunan Sinitli bayırındaki yolda meydana gelen çökme sürücüleri tedirgin ediyor. Tek şeride düşen yolda trafik güçlükle ilerlerken, Ormanlı merkezinde yaklaşık 70 yıllık köprü ayaklarındaki çatlaklar nedeniyle trafiğe kapatıldı.

Ereğli'de, son yıllarda yaşanan en kuvvetli kış ayı sonrasında felaketler birbiri ardına geldi. İlk olarak Yalı Caddesi'ndeki istinat duvarında yaşanan çökmenin ardından, bu kez Ormanlı beldesinde yol çökmesi ve köprü ayağında çatlak oluştu. Ormanlı beldesinin hemen girişinde bulunan Sinitli bayırındaki çökme nedeniyle yol tek şeride düşürüldü. Ancak sürekli bu yoldan geçen ağır tonajlı araçlar, yoldaki tehlikenin daha da artmasına sebep oluyor.

Ormanlı Belde Belediye Başkanı Yaşar Sever, yolla ilgili olarak, Karayolları bölge şefinin geldiğini ve ilk olarak yolun durumuna baktıklarını ifade etti. Sever, "Şu görülen kanalı komple kestiler. Yukarıdan gelen suyun burayı sürekli kesmesinden dolayı burayı bypass ile doldurdu. Şu anda bypass yapılan alan görünmüyor. Komple aslında bu yol kayıyor. Bizim yazmış olduğumuz yazılara gelen cevaplarda, bu yolun 2012 programına alındığı belirtildi. Ancak ne zaman başlarlar onu da tam olarak bilemiyoruz. Fakat bu yolun bir an önce yapılması gerekiyor. Buradan yetkilileri göreve çağırıyorum. Bir an önce bu yolun yapılması gerekiyor. Sonra yok belediyedendi yok karayolundandı denmesin. dedi.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI

Çaycuma ilçesinde yaşanan köprü faciası sonrasında, il merkezinde ve ilçelerde geçmiş yıllarda yapılan köprüler de mercek altına alınmıştı. Ormanlı beldesinde, yaklaşık 70 yıl önce yapıldığı belirtilen Ormanlı Köprüsü'nün de ayaklarında oluşan çatlak ve köprünün bel verdiği gerekçesiyle Kaymakamlık makamınca köprü araç trafiğine kapatıldı. Sadece yayaların geçişine izin verilen köprü ile ilgili olarak yapılan girişimleri anlatan Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever, şunları söyledi:

Daha önceki sel felaketinde almış olduğu hasardan dolayı köprüyü ulaşıma kapattık. Herhangi bir kamyon falan geçtiği zaman çökmesin diye. Sadece yaya trafiğine açık bıraktık. Köprü çok yaşlı bir köprü. Köprünün kaç yıllık olduğunu bizim yaşlılarımız bile bilmiyor. Hasar gördü. Tamir olması mümkün değil. Yeniden yapılması lazım. Özellikle ortadaki kuşak bölgesinin olmaması gerekiyor. Düz olması gerekiyor. Gelen suyu ve ağaç parçalarını engellememesi gerekiyor. Sayın kaymakamımız, geçenlerde buraya geldiler ve köprüyü bizzat gördüler. Burası belediyeye ait olduğu için Özel İdare ve Afet İşleri'ne yazı yazdık. Onlar da gelip incelemelerini yaptılar. Bizler de sonucu bekliyoruz.

Ormanlı halkından Durmuş Uzun, Hüdayet Çolpan ve Hasan Yener de su seviyesinin yükseldiğinde, suyun köprünün üzerine kadar çıktığını, kamyonların geçtiği sırada köprüden çatırtı sesleri geldiğini ve geçmiş yıllarda köprü ayağında meydana gelen çökmelerin dolgu ile tamir edildiğini söylediler. Vatandaşlar, köprünün özellikle yoğun olarak kullanıldığını ifade ettiler.