Kdz. Ereğli’de faaliyet gösteren Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ormanlı Beldesi İlköğretim Okulunda sağlık taraması yaptı.

Kdz. Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Ormanlı beldesi İlköğretim Okulunda diş ve sağlık taraması yaptı. Vefa Sağlık Gönüllüleri Derneği tarafından başlatılan sağlık taramasına Anadolu Hastanesi Acil doktorlarında Dr. Can Canver,  Diş hekimi Mehmet Tolga Akgün, gönüllü olarak katılırken hemşireler, laborant uzmanı ve sağlık memuru ile birlikte gün boyu Beldede sağlık taraması yaptı.

Ormanlı Belediye Başkanı Yaşar Sever’i de ziyaret eden Karadeniz Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Bostancı ve gönüllü Doktorlar, Başkan Sever’den Belde hakkında bilgiler aldılar. Sağlık ekibinin Ormanlı beldesinden bulunmalarından dolayı son derece memnun olduğunu ifade eden Sever, “Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin başlatmış olduğu çalışmaları takdirle karşılıyorum. Ormanlı beldesinde bundan sonra yapacağınız çalışmalarda sizlere elimden geldiği kadar destek olmaya hazırım” dedi.

Kdz Ereğli Vefa Sağlık Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Abdullah Bostancı’da yaptığı konuşmada Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi bünyesindeki sağlıkçılardan oluşan bir ekiple bölgeyi karış, karış dolaşarak sağlık taramaları yaptıklarını söyledi. Bostancı “Vatandaşımızın ayağına giderek sağlık hizmetleri konusunda elimizdeki imkânlar çerçevesinde yardımcı olmak istiyoruz. İleride arama kurtarma ekibi kuracağız. Mobil bir arama kurtarma ekibi kurmak için AKUT ile temasa geçtik” dedi.