Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, 8 dönüm ormanlık alanda kaçak kesim yapıldığı bildirildi.

Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zeki Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altunçay köyü Ayinli Deresi mevkisinde 8 dönüm arazide motorlu testere ile kayın, gürgen kısmen de kestane ağaçlarının izinsiz olarak kesildiğinin tespit edildiğini kaydetti.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Orman Muhafaza memurların gerekli çalışmayı yaptığını aktaran Ekinci, "5 gün o bölgeyi izlemeye aldık. Kesen buraya gelir, suç üstü yaparız diye bekledik. Bu süre zarfında kimse gelmeyince yasal işlemleri başlattık. Tespitler yapıldı. Yaklaşık 8 dönümlük alan." diye konuştu.

Kesim yapan kişi veya kişilerin yakalanması için çalışmaların ilgili makamlarca başlatıldığını anlatan Ekinci, şöyle konuştu:

"Geniş çaplı araştırma yapıyoruz. Bizlere gelen ihbar var ama net değil. Keserken yakalandığı zaman suç oluyor. Yoksa keserken yakalayamazsan bunu ispat etmek zor. Onun için titiz çalışma yürütüyoruz. Zaten sisli bir havada bu kesimi yapmışlar. Vatandaşlar kesimi duymuşlar ama sis nedeniyle kim olduğunu görememişler."


(AA)