Gökçebey Örmeci Köyü’nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen yaz şenliğine Zonguldak milletvekilleri de katıldı.

Örmeci Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen piknik şenliği önemli isimleri de bir araya getirdi. Örmeci Köyü Futbol Sahasında düzenlenen şenliğe, AK Parti Zonguldak Milletvekilli Özcan Ulupınar CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Gökçebey Kaymakamı Halit Benek, TTK Genel Müdürü Burhan İnam ile yönetimi, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı ile Yönetim Kurulundan Muharrem Aydın, İstanbul Gençlik Kolu Başkanı Yasin Çoraoğlu, Almanya Zonguldaklılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Durdu ve çok sayıda misafir katıldı.
Örmeci Köyü Derneği Başkanı Kemal Eliçora, Örmeci Yaz Şenliğinde bir araya gelen herkese teşekkürlerini iletirken Örmecililerin derneklerine sahip çıkmalarını ve bu sayede derneğin daha da etkin olacağını belirtti.
Zonguldak Milletvekilleri, Ulupınar ile Köktürk konuşmalarında,  Örmeci Köyü’nün bölgemizdeki köylere örnek teşkil ettiğini ve tüm köylerin bu tür etkinliklerle birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini söyleyerek emeği geçenleri tebrik ettiler. Ayrıca Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesine yönelik tepkilerini dile getirerek şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dilediler.
İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı için bu şenliğin ayrı bir önemi vardı. Çünkü kendisi Örmeciliydi. Bayraklı, Örmecili olduğundan gurur duyduğunu söyleyerek, Türk milleti olarak bu günlerde daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyleyerek milletimizin en büyük özelliği tek yumruk tek bilek tek yürek olduğu zaman her türlü sıkıntıların üstesinden gelineceğini belirtti. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına baş sağlığı dileyen Bayraklı, bu birlikteliği sağlayanları kutladı. 
Örmeci Köyü Yaz Şenliği Zonguldaklı sanatçılardan, Ramazan Aydemir, Fatma Metin, Ramazan Dönmez, Gülay ile Tarık’ın seslendirdiği şarkılarla şenliğe katılanlara güzel bir gün geçirmesini sağladı. Çeşitli yarışmalar ve çekilişlerin yapıldığı şenlikte Örmeci Köyü İlköğretim Okulu Folklor Ekibi’nin gösterisi de büyük alkış aldı. Ağa seçiminin yapıldığı şenlikte, İstanbul Zon-guldaklılar Derneği Gençlik Kolu Başkanı Yasin Çoraoğlu bu yılın ağası seçildi. 18 yaşındaki genç başkan herkesin birlik içerisinde olmasını ve Örmecililerin derneğe sahip çıkmasını istedi.