GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu'nun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlama mesajı şöyle:
"Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, emperyalistlerin ülkemizi paylaşarak işgal ettiği bir dönemde, içinde bulunulan zor şartlara rağmen halkımıza güvenerek, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmış ve ulusumuz, dünyaya örnek olan bir bağımsızlık mücadelesini zaferle sonuçlandırmıştır.
Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın en sıcak günlerinde, 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) toplayan ve egemenliğin ulusa verildiğini tüm dünyaya ilan eden Atatürk ve arkadaşları, başkaları gibi silah üstünlüğüne değil, ulusun bütünlüğüne güvenmiş ve haklı çıkmışlardır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda ulusal egemenliğin gelecek kuşaklarca da benimsenmesi için çocuklara armağan edilen bir bayramdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemize ışık tutmalı ve ülkemizi yönetenler; Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları gibi, en zor şartlar altında dahi haklımıza güvenerek büyük başarılar ve zaferler kazanılabileceğini hatırlamalıdırlar.Türkiye Cumhuriyeti, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile tüm dünyaya örnek bir ülkedir. Halkımız, ulusal bütünlüğümüze ve ulusun egemenliğine her zaman ve her şart altında sahip çıkacaktır.Tüm ulusumuzun, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz"