Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi, kurulduğu günden itibaren Kozlu'da kimsesiz ve yaşlı hastaların en büyük yardımcısı... Hasta Takip Merkezi, yaşlı hastaları hastaneye götürüyor, onları evlerinde ziyaret ederek, ihtiyaçlarını karşılıyor. Düzenlediği çeşitli kampanyalarla öğrencilerin destekçisi olan Hasta Takip Merkezi, özürlülere de tekerlekli sandalye yardımında bulunuyor. Örnek çalışmalara imza atan Hasta Takip Merkezi, Kozlu halkının da büyük takdirini kazanıyor.

YAŞLI HASTALAR TEK
TEK ZİYARET EDİLİYOR
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi tarafından 9 mahallenin tamamındaki yaşlılar tespit edilerek, ziyaret ediliyor. Yaşlıların ihtiyaçları, Hasta Takip Merkezi çalışanları tarafından tespit edilerek, yardımcı olunmaya çalışılıyor. Bu uygulamadan memnun olan yaşlı yasta yakınları, Belediyeden Allah razı olsun. Uzun süredir kapımızı kimse açmıyordu. Sizi gördük, mutlu olduk dediler.
Konuyla ilgili bilgi veren Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, Yaşlıları en iyi tedavi yolu, ilgi ve şefkattir. Gün gelecek biz de bu yaşlara geldiğimizde şefkate muhtaç olacağız. Biz onların hayat tecrübesine muhtacız. Bizler yaşlılarımızı düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Tek amacımız onların hayır dualarını almak dedi.
KOZLU BELEDİYESİ ESKİ EV
EŞYALARINI TOPLUYOR
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi, vatandaşların kullanmadığı her türlü ev eşyasını evlerden ücretsiz teslim alıp, kullanılabilir durumda olanları ihtiyacı olanlara ulaştırıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Hasta Takip Merkezi Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, "Kaba atık olarak belirtilen eskiyen ev eşyalarının, çöp konteynırlarına atılması ve çevre kirliliği oluşturması nedeniyle farklı bir uygulama başlattık. Eşyaların çöplere atılmasını ve konteynırlara zarar vermesinin önlenmesi için hayata geçirdiğimiz bu uygulama kapsamında, koltuk, buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, yorgan gibi büyük hacimli atıklar, telefonla talep edilmesi durumunda evlerden ücretsiz alınıyor. Evden, hane sahibini hiç yormadan eşyaları kamyona yükleyip bu eşyaların kullanılabilir olanları, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz, bazıları ise niteliğine göre geri dönüştürülerek, ekonomiye kazandırıyoruz" dedi.

KOZLU'DA SİGARAYA
KARŞI SAVAŞ BAŞLADI
Kozlu Belediyesi Hasta Takip Merkezi'nin yıl içerisinde sigarayı bırakmayı taahhüt eden vatandaşları sırayla hastanelere götürerek, sigarayı bırakmalarına yardımcı olunacağı bildirildi. Sigarayı bırakıp tekrar başlayanların da programa dahil olduğunu bildiren Hasta Takip Sorumlusu Cengiz Alagözoğulları, İnsan sağlığı bizim için en önemli. Yıl içerisinde  tespit ettiğimiz sigarayı bırakmaya çalışıp bırakamayanlara, sigarayla mücadelede öncü olmaya çalışıyoruz. Bu konularda sağlık kuruluşlarıyla sürekli irtibattayız. Bize müracaat eden herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Sigara, insanın hayatını karartıyor ve çoğu hastalığın sebebidir. Bu illetten Kozlu halkını kurtarmak için elimizden geleni yapacağız dedi.