Zonguldak Demokrasi Platformu kalabalık bir heyetle Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğini ziyaret etti. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Belediye – İş Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Atayan, GMİS eski Genel Başkanı Ramis Muslu, TMMOB EMO İl Temsilcisi Bülent Özgümüş, ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kürşat Coşgun, ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, KESK Dönem Sözcüsü Erkut Alacalı, KESK Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz, BES Zonguldak Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, SES Şube Başkanı Esat Aşkar, ESM Şube Başkanı Vacit Esen, Kültür Sanat-Sen İl Temsilcisi Onur Arslan’ın da aralarında bulunduğu heyet, geçtiğimiz aylarda, KHK ile ihraç edilen İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın yanında olduklarını bildirdi.

 

DEĞERLERE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Ziyarette konuşan Platform Sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, “Biraz gecikmiş bir ziyaret ama biz buraya gelemesek da, ilk günden beri arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu her türlü davranışla ortaya koyduk. Zonguldak’ta basın toplantıları yaptık, imza kampanyasına destek verdik. İsmet ve Gökhan arkadaşımızın başına gelen bu olay bir gece yarısı kararnamesiyle hepimizin başına gelebilir. Bu nedenle bizler dayanışmamızı daima en üst seviyede tutmalıyız. Çaycuma’nın arkadaşlarımıza ne kadar sahip çıktığını görüyor, çok mutlu oluyoruz. Bu konuda ülkeye örnek bir duruş sergileyen Çaycuma halkını kutluyorum. Bu saldırının iki arkadaşımızın şahsına yönelik olmadığının da farkındayız. Bu Çaycuma’ya, Çaycuma’nın değerlerine yapılmış bir saldırıdır. Çaycuma halkının bunu da geri püskürteceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır” dedi.

 

AKP’YE OY VERMİŞ PEK ÇOK İNSAN İMZA VERDİ

Zonguldak Demokrasi Platformu’nun gösterdiği dayanışmadan onur duyduğunu söyleyen Eğitim Sen Zonguldak Şubesi Sekreteri İsmet Akyol, “Bizler dayanışmanın sıcaklığıyla dimdik ayaktayız. İmza standı sırasında Çaycuma halkının bize gösterdiği sıcak ilgiyi kelimelerle ifade etmenin güçlüğünü çekiyorum. Evet, herkesin bir siyasal görüşü, hayata bakışı var. Ama herkes aynı zamanda vicdan da taşıyor. Çaycuma’da yaşayan birkaç militan dışında herkes bize yapılan haksızlığa isyan ediyor. İmza verenler arasında AKP’ye oy vermiş pek çok insan var. Bizler burada yaptığımız çalışmalarla taraflı, tarafsız herkesin kalbine dokunduk. Zorda olan, haksızlığa uğrayan ayrımsız herkesin yanında olduk. Her zaman demokratik, laik eğitimden yana olduk. Çaycuma’nın doğasına, suyuna, havasına sahip çıktık. Milli Eğitim Müdürünün mevzuata açıkça aykırı genelgelerini teşhir ettik. Bu nedenle de görevimizden ihraç edildik. Bu hukuksuzluğa asla teslim olmayacağız. Görevimize dönüp çocuklarımıza kavuşacağımızdan en küçük şüphemiz yok” dedi. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ise, “Hayat sürüyor ve biz mücadelemize devam ediyoruz. Aynı işe gider gibi her sabah sokağa çıkıyor, her gün yeni bir başka eylemin içinde kendimizi buluyoruz. Bu saldırılarla bizi yıldıracağını sanalar yanılıyor” dedi. Ziyaret dayanışmayı daha da yükseltmek için daha fazla gayret sarf edilmesi kararıyla sona erdi.