Kan bağışı kampanyalarına destek isteyen imam, 2 yılda 250 ünite kan toplanmasını sağlamanın manevi hazzını yaşıyor.

 

Alaplı’da Sanayi Camisi imamı  Abdulcabbar Kalaycı, sanayi çarşısında düzenlenen kampanya kapsamında esnafları bağış yapmaya çağırdı. Kan vermek isteyenleri teşvik edip liste tutarak tek tek not eden Kalaycı, 70 esnafı kan bağışlamaya ikna etti.

 

Çıraklık Eğitim Merkezi ile Alaplı Sanayi çarşısı esnafı ortak 6 ayda bir kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ifade eden Kalaycı, şöyle konuştu:

 

"Son 2 yılda 4 kez düzenlenen kan bağışı kampanyasında 250 ünite kan verilmesini sağladım. Kan vermek hayat kurtarır. Kampanyaya birkaç gün kala sanayi esnafımızı dolaşarak kan vermek isteyenlerin isimlerini not ediyorum. Kan bağışı günü için 70 esnafımızını ismini defterime not etmiştim. Bugün 70 kişiyi beşerli gruplar halinde 30 dakikada bir arayarak, kan bağış sırasının geldiği bilgi verdim. Hepsi de kan bağışında bulundu. Bundan sonraki yıllarda sayıyı artırmak için çalışacağım."

 

Mobilya ustası Ahmet Engin ise 6 ayda bir sanayi çarşısında Türk Kızılayı Alaplı Şubesi ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlediklerini belirterek, "Kan vermenin hayat kurtardığını biliyorum. İmamımız da kan bağışı işini çok iyi organize ediyor. Esnafları tek, tek gezerek isim alıyor. Kan vermek isteyenleri ve hocamızı taktir ediyorum" şeklinde konuştu.