Alaplı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muharrem Gelgeç, gazetecilere yaptığı açıklamada,Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları Kanununu ve diğer ilgi mevzuata uygun olarak faliyet gösteren 5 iş yeri örnek işyeri olarak seçildiğini söyledi.

 

Örnek işyeri seçilen yerleri ziyaret ettiklerini ifade eden Gelgeç, şöyle konuştu.

 

"Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak, Türk Esnaf ve Sanatkarlar camiasının mesleki gelişimi ve çağdaşlaşması alanına önemli bir adım sayılan Mesleki Eğitim Kanunu ile köklerini ahilik geleneklerinden alan 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkar Kuruluşları kanunu ve diğer ilgili mevzuata uygun olarak faaliyet gösteren İlçemizde uzun süre esnaflık yapan 5 iş yerimize "Örnek İşyeri" belgesi verdik. İş yerlerimizi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla tek,tek ziyaret ederek belgelerini takdim ettik."

 

Esnaf İsmail Çelik, ise, 45 yıldır marangoz olarak esnaflık yaptığını belirterek, "Örnek işyeri seçilmekten dolayı çok mutlu oldum. Gençlere örnek olmasını diliyorum. Bizim şuanda en büyük sorunumuz yetiştirecek çırak bulamıyoruz. Bu konuda bir destek bekliyoruz." dedi.