Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş ve beraberindeki heyet bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ve Acılık Sanayi Sitesi esnafını ziyaret ederek örnek iş yerlerine belge verildi.
İlk olarak Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar odası Başkanı Orhan İnceyi makamında ziyaret eden Heyet başkanla bir süre sohbet ettikten sonra örnek iş yeri sahiplerine ödülleri takdim edildi. Daha sonra Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sanayi Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Tabuktekin Acılık esnafını gezere örnek iş yeri sahiplerine belgeleri verildi.
Düzenlenen program hakkında bilgiler veren Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, şöyle konuştu:
Ahilik haftası etkinlikleri içerisinde örnek işyerlerinin sahiplerine belgelerini verdik. Zonguldak'ta uzun yıllar çalışan ustaları, belgeyle onurlandırdık. Gerçekten Zonguldak'ta en az 100-150 çırak yetiştiren ustalarımız var. Sadece işin ehli olmak yetmiyor, aynı zamanda ahlaki değerlerin de öne çıkması gerekiyor. Gönül isterdi ki sınırlı sayıda ustalara veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da sırası gelen tüm ustalara belgelerini vereceğiz. Ahilik Haftası'nın Zonguldak'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum.
Sanatkarlığın önemli olduğunu vurgulayan Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayriye Göktaş ise Sizler alın terinizle çalışan insanlarsınız. Emeğinizle çalışan insanlarsınız. Sanayi Bakanlığı tarafından da sizlere proje karşılığı destek veriliyor. Sizlerin ayakta durması önemlidir. Çırakların kalfa olup, kalfaların usta olup ustaların da işyeri açması önemlidir. Herkes her şey olabilir ama sanatkar olamaz. Sanatkarlık önemlidir. Ahilik Haftası nedeniyle sizlerin önemi daha da ortaya çıktı. Tüketici memnuniyetine önem veren iş yerlerine, örnek işyerlerimizin sahiplerine her sene belge veriyoruz. Bu haftalarımız her yıl kutlanarak devam ediyor, diğer iş yerlerimizin sahipleri alınganlık yapmasınlar. Önümüzdeki yıllarda da onlara da sıra gelecek diye konuştu.