Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu'nda, velilerin katkılarıyla, 4+4+4 eğitim sistemine uygun olarak düzenlenen 3 yeni sınıfın açılışı nedeniyle tören düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, ilçe genelinde bu sınıfların ilk örnek sınıf olduğunu söyledi.

 

Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy 3 yeni sınıfın açılışında yaptığı konuşmasında, yeni eğitim sistemiyle birlikte fiziki mekanlarda da değişimin şart olduğunu 1 ve 4. Sınıfların eğitim yaptığı sınıflara öncelik verilmesi gerektiğini belirterek, Açılışı yapılan sınıflar Ereğli'de bir ilki oluşturuyor. Okul velilerimiz işbirliği ile bu değişimi gerçekleştirdiler. Gerçekten iyi bir örnek olduğu için okul müdürümüze, öğretmenlerimize ve özellikle velilerimize teşekkür ediyoruz. Bu düzenlemenin öğrencilerimize olumlu yansımları olacağını düşünüyoruz. Bu uygulama ile Ereğli'de yeni sisteme uygun ilk sınıflar hizmete girmiştir dedi.

 

Gülüç Vesile Dikmen İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kocakaya da, bu sınıfların yenilenmesindeki amacın öğrencilere yaratıcı bir çalışma ortamı sağlayacağını belirterek, 1927'de İngiltere'de uygulanan sistemin aynısıdır. Bu değişimin gerçekleşmesi kalabalık sınıflardan veya maddi yetersizliklerden değil, zihinsel algıdan kaynaklanmaktadır. COMENİUS ziyaretlerinde de gördük, bu sınıf düzenleri Polanya, İngiltere ve Slovenya'da çoktan yenilenmiş. Çocuklarımıza öğrenci dostu sınıf oluşturmanın hazzını yaşıyoruz. Onları daha özgür, daha yaratıcı ve daha başarılı olarak hayata hazırlayacağımıza inanıyoruz sözleri ile konuştu.

3 Sınıfın açılışı sırasıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdüsselam Aksoy, Şube Müdürü Nuri Andiç ve Yaşar Ciğer tarafından yapıldı. Öğrenci velileri, öğrenciler ve öğretmenler gelen konuklara da çeşitli ikramlarda bulundu.