AKP Zonguldak İl Kongresi öncesi mevcut başkan Hamdi Uçar ile önceki başkan Celil Uzun seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Mevcut yönetimin başarısızlığına dikkati çeken Uzun, “Merkezde güçlükle aldığımız belediyeyi kaybettiler, Ereğli ve Alaplı’da da durum ortada, başarısızlık var ve bu başarısızlığın üzerine doğru politikalar inşa edilemez” dedi.

 

7 Haziran tarihinde yapılacak AKP Zonguldak İl Kongresi öncesi adaylarda saflarda netleşmeye başlıyor. AKP’nin ağır toplarından Celil Uzun’un İl Başkanlığına yeniden adaylığını koymasının ardından mevcut başkan Hamdi Uçar’da düzenlediği basın toplantısı ile “yola devam” demişti. AKP İl Başkanlığına aday olan Celil Uzun ise Hamdi Uçar’ın başarısızlığına dikkati çekerken çarpıcı ifadelere yer verdi. Uçar’ın  aday olmasını değerlendiren İl Başkan adayı Uzun, “Başarısız olan gidecek. Uzlaşma için tüm yolları denedim, netice alamadım. Yalnız partinin daha iyi noktalar taşınması amacıyla yeninden göreve talibim.” dedi.

Yaptığı açıklamada Uçar’ın politikalarını eleştiren Uzun, “Zonguldak merkezde bizim güçlüklerle aldığımız belediye kaybedildi. Ereğli, Alaplı’da öyle, ortada bir başarısızlık vardır ve başarısızlıklar üzerine doğru politikalar inşa edilemez. Uçar yanına da ilçe başkanlarını alarak, adaylığını açıkladı. Bu normal o ilçe başkanlarımızın yanında olması Uçar’ı destekledikleri anlamına gelmez. Bunu zamanla göreceğiz. Ak Parti Alaplı ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu toplantıda bulundu ama Uçar’a destek vereceği yönünde bir açıklamada bulunmadı. Bunları zamanla göreceğiz.” dedi.

Uzun, “iddialımısınız” şeklindeki bir soruya ise, “Tabiî ki iddialıyım. Delegelerimizin yoğun desteği ile 6 yıl gururla yaptığım görevime yeninden dönmek en büyük arzum. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz”