MHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, ilçe teşkilatında gerçekleşen yeniden  yapılandırma  ile belirlenen yeni yönetim kurulu üyeleri ile Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nu ziyaret ederek ilçe sorunları hakkındaki görüşlerini dile getirdi. 

Ziyarette; ilçenin  uzun zamandır çözülemeyen sorunları bulunduğunu belirten Talat Şeker  şöyle konuştu:






5 MADDELİ TESPİT

“Sorunların içinde kısmen çözülen ama bir taraftan da artarak devam edenler var. Bazen siyaset alanının da çözmeye yetmediği konularla karşılaşmaktayız. Biz Ereğli’deki sorunları 5 madde de topluyoruz. Ereğli’de tersaneler bölgesinin aktif hale getirilmesi, üniversite ve fakülte konusunun hızla çözüme kavuşturulması, Erdemir ile ilişkilerin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra Ereğli’nin il olması son dönemde sıkça tartışılan bir konu; burada şehir içi ve şehir dışı çok ciddi bir lobi çalışması yürütmemiz lazım. Bir de bu saydığımız 4 sorunu çözmek için bir kurumlar arası diyalog, işbirliği sağlamak adına ilçe temsilciler kurulu kurulması lazım diyoruz. Ereğli’nin ortak akılla aynı hedefe yürüyen bir işbirliği yapması lazım. Sorunlarımızı bu platform üzerinden hep beraber ortak akıl ve ortak hedef çerçevesinde çözmeyi düşündüğümüzü dile getirmek istiyorum. Kamuoyundan aldığımız talepler bu doğrultuda. Bunları özellikle iktidar partisi kanadına teklif olarak sunacağız. Bu konuda da biz her türlü fedakarlığa ve özveriye hazır olduğumuzu kendilerine beyan edeceğiz.”


ÇALIŞMALAR YAPILMIYOR DEĞİL

Kaymakam Nazım Madenoğlu da bahsedilen sorunların değişik  gruplarca zaman zaman dile getirildiğini ifade ederek, “bu konularda çalışmalar yapılmıyor değil, yapılıyor. Sonuç verici olması, sonuç alıp pratik hayata geçirilmesi tabi ki önem arz ediyor. Dileriz ki bu öneriler hayata geçer ve burada arzular gerçekleşir.” Dedi.