Yurt genelinde eş zamanlı yapılan toplantıya katılan Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Öznur Özkök ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Fatih Erdem, CKD ve ADD ortak bildirisini okudular. CKD Şube Başkanı Özkök, okuduğu metinde, yeni müfredatın kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok eden, bilimi dışlayan ve Vahabi din anlayışını önceleyen bir program olduğunu öne sürdü. Yeni ders program ile Atatürk’ün unutturulmaya çalışıldığını da ileri süren Özkök, şunları kaydetti:

"LAİKLİK KARŞITI"

“MEB, bugün başlayan yeni öğretim yılında Atatürksüz bir müfredatı tüm uyarı ve itirazlara karşın zorla çocuklarımıza dayatmaktadır. Bu müfredat, Cumhuriyet devrimlerinin, ülkemizin ve kurtarıcısı ve kurucusu ebedi liderimiz Atatürk’ün unutturulmasını hedefleyen, devrim tarihimize saldıran, Cumhuriyet düşmanı, milli devlet yerine ümmetçiliği hedefleyen, kadın haklarını yok sayan, inanç ve ibadet özgürlüğünü yok sayan, milli devlet ve laiklik karşıtı, bilimi dışlayan, sadece Vahabi din anlayışını önceleyen çağ dışı bir programdır.

 

"NE YAZIK Kİ..."

Bu ders programları, Cumhuriyet eğitimlerini ve Cumhuriyet kurulumlarını ortadan kaldırmayı hedefleyerek, milletimizi bir arada tutan değerleri yok edecek ve vatanımızın bölünmesine yol açacaktır. Ne yazık ki artık MEB milli değildir eğitimde de yoktur. Sık sık çocuk istismarlarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı başta olmak üzere dinci, çıkarcı, bölücü örgütlerin özel çiftliği olmuştur. Çocuklarımız, artık onların karanlık emellerine göre şekillendirileceklerdir.

 

"KARŞI ÇIKIYORUZ"

Ancak buna izin vermeyeceğiz. Milli devletin varlığını sürdürmesi, Cumhuriyet devriminin kazanımlarının korunması, kadın ve erkek eşitliğinin, insanlık onurunun, inanç ve ibadet özgürlüğünün korunması için bu müfredata şiddetle karşı çıkıyoruz. Bu müfredat ile çocuklarımızın katledilmesine, geleceklerinin karartılmasına rıza göstermeyeceğiz. Atatürksüz ve Cumhuriyetsiz müfredat değişikliğinin iptali ve yürütülmesinin durdurulması için Danıştay’a dava açacağız. Üyelerimizle birlikte, Milli Eğitim Bakanlığı’na telgraf çekme eylemi yapacağız. Çağdışı müfredat iptal edilinceye kadar halkımızla birlikte sürekli eylemlilik içinde mücadelemize devam edeceğiz. Ümmetçiler hiç heveslenmesinler. Biz Türk yurttaşları, evlatlarımıza ve torunlarımıza, unutturulmak istedikleri Atatürk’ü, Cumhuriyeti, vatan, millet ve bayrak sevgisini öğrettik ve daima öğreteceğiz. Gidin bakın Anıtkabir’e, daha okula gitmeyen minicik bebeciklerin hepsi Atatürk’ü biliyor, sevgiyle ona koşuyor. Bu milletin kalbi ve beyninden Atatürk’ü silemezsiniz. Milletin istiklalini, milletin azim ve kararı kurtaracaktır.”