Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türk Dil Bayramı’nın 85. Yılını kutlayarak yazılı bir mesaj yayınladı.

Özer’in mesajının tamamı şöyle:

“Dil bir milletin geçmişiyle geleceği arasında kurduğu tüm köprülerin en kuvvetli taşıyıcısı konumundadır. Dil varlığının zenginliği, kültürün aynı zamanda tarihin zenginliğidir. Milletlerin tarihinin ve kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması dil ile mümkündür.

 

Milletin en önemli unsuru olarak kabul edilen Türkçemizi korumak ve geliştirmek başta biz üniversiteler olmak üzere yediden yetmişe tüm halkımızın sorumluluğundadır. Duygularımızı ve düşüncelerimizi anlatmanın en iyi yolu olan dilimizi iyi kullanabilmek için onu iyi öğrenmek ve kurallarına sadık kalmak zorundayız. Bu durumda biz üniversitelere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Üniversitemiz, Türkçemizin geliştirilmesi, korunması adına gerekli çalışma ve araştırmaları yaparak Türkçemizin gelişimine en iyiyi katkıyı sağlamayı hedeflemektedir. Gerek sempozyum ve çalıştaylar gerekse yapılan araştırma ve tezlerin kitaplaştırılarak bilim dünyasına kazandırılması, üniversitemizin dil alanında yaptığı çalışmalar gün geçtikçe artmaktadır.

 

Milletimizi bir araya getiren,  ortak bir paydada buluşturan barışın, sevginin ve hoşgörünün dili olan Türkçemizin Bayramı’nı, en içten dileklerimle kutluyorum.