Kdz. Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, ilçede yaşanan trafik sorununun çözümü için Ereğli Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ile her türlü çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Küçük, yaptığı açıklamada Ereğli Belediyesi tarafından Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nda yapılan yaya ve trafik düzenlemesinin diğer noktalara da taşınması gerektiğini belirtti.

 

ORTAK ÇALIŞMA TEKLİFİ

Yoğun araç sayısının trafikte de sorunlar oluşturduğunu anlatan Küçük şu ifadelere yer verdi: "Ereğli'de trafik sorununun bitirilebilmesi için Ereğli Belediyesi ve Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yapmamız lazım. Bunu tek taraflı yaparsak yapılacak işin de bir ayağı noksan kalıyor. Örnek vermek gerekirse Ereğli Belediyesi, Şehit Ömer Halisdemir Bulvarında güzel bir yaya ve trafik düzenleme çalışması gerçekleştirdi. Bu yol güzergahı güzel oldu ama uyarı levhaları konusunda eksik kalındı. Vatandaş nereye park edebileceğini, halk otobüsleri nerede yolcu indir bindir yapabileceğini biliyor ama tabela konulmamış.

 

"KÖPRÜ YIKILMALI, TERMİNALE KADAR UZANMALI"

Bu güzergahın devamında Meydanbaşı Köprüsü'nün de yıkılarak terminal arkasına kadar olan alana devam etmesi gerekiyor. Köprülü kavşaktan bu bulvara geldiğinizde yol Meydanbaşı köprüsünde kilitleniyor ve buradan itibaren ulaşım güçleşiyor.

 

"2 GÜZERGAHTA YENİLENMELİ"

Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı'nda yapılan yaya ve trafik düzenlemesinin diğer bölgelerde de uygulanması gerekmekte. Erdemir caddesinden başlayıp köprülü kavşağa kadar ve yine Anadolu hastanesi acil bölümünün de bulunduğu yol güzergahından kargolar ve Bozkuş petrol girişine kadar bu uygulama yapılabilir.

 

"SÜRÜCÜLER DUYARLI OLMALI"

Özellikle ilçemizde halk otobüslerinin yolcu indir ve bindir yaptığı yerleri bazı hususi araçlar park alanı olarak kullanıyor. Doğal olarak halk otobüsü de yolcuyu cep yerine yol ortasında indirmek zorunda kalıyor bu durum trafik kazalarına da adeta davetiye çıkarıyor. Sürücülerimizin duyarlı davranmalarını önemle rica ediyoruz"

 

KENT KONSEYİ'NE ÇAĞRI

Ereğli Kent Konseyi aktif olmalı ve ilçede yaşanan başta trafik sorunlarına el atmalı. Kent Konseyi halkı aydınlatmalı. Ereğli Belediyesi olsun Kent Konseyi olsun bizlerden herhangi bir talep geldiğinde destek istediklerinde her zaman yanlarında varız.


"BÜYÜK TEHLİKE ARZ ETMEKTE"

Ereğli Belediyesi ve Karayolları ekipleri Gülüç Köprüsü-Kepez arasındaki karayolunda yeni cepler yaptı. Bu ceplerin sayısı yetersizdir. Yaklaşık 5-6 cep daha yapımına ihtiyaç vardır. Halen otobüsler yolun cep olmayan yerlerinde yolcu indirme-bindirme yapmaktadır. Bu büyük bir tehlike arz etmekte ve kazalara davetiye çıkartmaktadır"

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)