Zonguldak Valiliği, Zonguldak Gıda Tarım İl Müdürlüğü ve Bülent Ecevit Üniversite tarafından ortak başlatılan projenin sunumu Bitkisel Üretimi ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Can Parim tarafından, Zonguldak Valiliği toplantı salonunda yapıldı. Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer ,Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmi Çelik, Fakülte Dekanları, Yüksek Okul Müdürü, Üniversite Genel Sekreteri ve Öğretim Üyelerinin  katıldığı sunumda, Zonguldak ve ilçelerinde yürütülecek tarım faaliyetleri ve Osmanlı çileği, yaban mersini, salep, manda ve manda sütü üretimi, zararlı istilacılar konusunda araştırma çalışmaları başladı. Yapılacak çalışmaların ardında, bölge halkı ve üreticiler bilgilendirilerek üretimin artması hedefleniyor. Zonguldak Valisi Ali Kaban, gıda üretiminin bilimle buluşmasının faydalı olacağını dile getirerek, tarım üretiminin arttırılması konusunda elinde gelen desteği vereceği dile getirdi. Kaban, Osmanlı çileği ve manda ürünlerinin üretimine dikkat çekerek, tescil konusunda uyardı. Fındık üretiminin de bölge için önemli olduğunu belirten Vali Ali Kaban, bu konuda da çalışmaların arttırılmasını ve kar oranı yüksek olan salep üretiminin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Kaban ayrıca Zonguldak olarak artık kaybedecek vaktin olmadığını söyledi ve hızlı davranılması gerektiğini belirtti.

İl Müdürü Necmi Çelik, Yapılacak çalışmaların verimli olabilmesi için bilimsel alt yapının olması gerektiğini bu amaçla Bülent Ecevit Üniversitesi ile ortak çalışmanın önemine değindi.

 Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer ise, Vali Ali Kaban'a Zonguldak'a ve Üniversiteye sağladığı katkılar için teşekkür ederek, üniversite olarak kent adına ellerinden katkıyı sağlayacaklarını söyledi