Merkezi Almanya'nın Gelsenkirchen kentinde faaliyet gösteren Zonguldak Kültür ve Dayanışma Derneği bünyesinde yer alan, folklor, saz ve gitar grupların müzik şöleni düzenledi. Güneş Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen müzik şölenine çevre dernek başkanları, işadamları ve vatandaşlar katıldı.

 

GELSENKİRCHEN- Gecede konuşma yapan dernek başkanı Mehmet Karakulak, Zonguldaklılar Derneği'nin eğitime ve kültüre büyük önem verdiğini ifade ederek, en kısa zamanda, Zonguldaklılara yakışır bir dernek binasına kavuşmak için gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.

 

Başkan Karakulak konuşmasında şunları söyledi:

 

“Almanya Zonguldaklılar Derneği olarak dün olduğu gibi, bugünde  eğitime ve kültüre büyük önem veriyoruz. Geçmiş dönemdeki yönetim kurulllarımız, yaklaşık 150'ye yakın çocuğumuzu ve gençlerimizi bir araya getirerek bu grupları oluşturdular. Müzik evrenseldir. Tüm dünyadaki insanların ortak dili müziktir. Sevgi ve barışın bir simgesidir. Derneğimiz, yardım faaliyetlerinin yanı sıra, bu tür kültürel etkinliklerle hemşehrilerimize hitap etmektedir. Ayrıca, müzik gruplarımız da diğer illerimizden çocuklarımız da yer almaktadır. Hem ülkemizin tanıtımı, hem de Zonguldak'ın  tanıtımı için bu çocuklarımız önemli bir misyon üstlenmişlerdir. Öte yandan da uyuma katkı sağlamak amacıyla, yakın bir gelecekte Avrupa Birliği ( AB ) projelerinden de faydalanarak, derneğin hizmet alanını genişletmek istiyoruz. Yeni yönetim kurulumuz olarak, derneğimizin logosunu şehrimize göre yeniden uyarladık. Üyeliklerde kolaylıklar getirdik. Böylece daha çok hemşehrimizi derneğe üye olmasını sağlayacağız. Tüm hemşehrilerimizi bu çatı altında birleşmeye davet ediyorum '' dedi.

 

KATILIM YÜKSEKTİ

Daha sonra, dernek bünyesinde yer alan Karaelmas Folklor grupları, saz ve gitar grupları sahne aldı. Müzik gruplarındaki öğrencilere, dernek başkanı Mehmet Karakulak tarafından sembolik bir de belge verildi.  Derneğin kadın kollarının hazırladığı yöresel yemekler de davetlilerden büyük ilgi gördü. Gecede, Aydın Çimen ve Özlem Ulupınar sahne aldı. Zonguldaklıların ilk ve tek bayan piyanist şantörü olan Özlem Ulupınar geceye katılanlardan büyük alşık aldı. Gece tombala çekilişi ile sona erdi. Geceden elde edilecek gelirin, eğitim alanında kullanılacağı belirtildi.