ORTAM GERİLDİ: Kdz.Ereğli'de her dönem olduğu gibi ne yazık ki bu dönemde de kongrelerde bir takım istenmeyen sürece girildi. Delege seçimlerinin iptal edilmesi ortamı gerdi. Biz bunu hem milletvekillerimiz ile hem genel merkezimiz ile hem de Ereğli'deki muhatapları ile istişare ediyoruz.

CEVABI ALACAKLAR: Herkesin yetki ve sorumluluk dahilinde hareket etmesi konusunda da telkinde bulunuyoruz. Herkesin şunu iyi bilmesini istiyoruz tüm ilçelerimizde bu süreçte bencillik yapan teşkilatı sıkıntıya sokacak eylemlerde bulunan ya da teşkilatın hiyerarşik yapısına aykırı hareket edenler gereken cevabı alacaklardır.

UZLAŞTIRMA HEDEFİ: Demokrasi rejimi aynı zamanda uzlaşma rejimidir. Bu dönemde yarıştırarak değil uzlaştırarak bir araya getirmek istiyoruz. Çünkü her ne kadar bu bir yarış denilse bile kazananın kaybedenin olmadığı bir kongre denilse bile kırılan dökülen oluyor, bunları en asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatında iptal edilen delege seçimlerinin ardından başlayan hareketlilik sürüyor. İktidar partisinin İlçe Yönetiminde yeralmak isteyen isimler arasında da yaşanan çekişme kamuoyunda da farklı değerlendiriliyor. AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar'a kongre sürecine ilişkin görüşlerini Sorumlu Müdürümüz Mustafa Kemal Bektaş sordu. Uçar, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerini AKP'nin büyük bir camia olduğunu ve yaşanabilecek herhangi bir sorunu da kendi içerisinde rahatlıkla çözebileceğini vurguladı. 22 Ocak 2012 tarihinde AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı kongresinin yapılmasının hedeflendiğine de dikkati çeken Uçar'ın açıklamaları şu şekilde:

EREĞLİ'DE HER
DÖNEM OLUYOR
Ereğli'de her dönem olduğu gibi ne yazık ki bu dönemde de kongrelerde bir takım istenmeyen sürece girildi. Delege seçimlerin iptali ile başladı, iptal süreci, tekrar delege seçimleri,  Kdz.Ereğli'de ortamı açıkçası gerdi. Ama biz bunu hem milletvekillerimiz ile hem genel merkezimiz ile hem de Ereğli'deki muhatapları ile istişare ediyoruz, görüşmeler yapıyoruz.

HERKES YETKİSİ DAHİLİNDE
HAREKET ETMELİ
Herkesin yetki ve sorumluluk dahilinde hareket etmesi konusunda da telkinde bulunuyoruz. Netice itibari ile AKP çok büyük bir camiadır, ailedir, kendi içerisindeki sorunlarını kendisi çok rahatlıkla çözebilecek yeteneğe sahiptir. Bu anlamda Ereğli'de mevcut ilçe başkanı arkadaşımız ile de istişare ederek Ereğli'de en sağlıklı kongreyi gerçekleştireceğiz.

CEVABI ALACAKLAR
İlçelerimizde kongre tarihleri ilgili bakanlıklara iletildi, planlama yapılacak. Kdz.Ereğli İlçe Kongremizi ise 22 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Herkesin şunu iyi bilmesini istiyoruz tüm ilçelerimizde bu süreçte bencillik yapan teşkilatı sıkıntıya sokacak eylemlerde bulunan ya da teşkilatın hiyerarşik yapısına aykırı hareket edenler gereken cevabı alacaklardır.

DEMOKRASİ REJİMİ
UZLAŞMA REJİMİDİR
Herkes, 'demokratik hakkımı kullanıyorum' diyor ya, demokrasi rejimi aynı zamanda uzlaşma rejimidir. Zaman zaman oyunuzu kullanırsınız zaman zaman bir araya gelir hareket edersiniz. Biz açıkçası bu dönemde yarıştırarak değil uzlaştırarak bir araya getirmek istiyoruz. Uzlaştırarak arkadaşlarımızı yarış halinde olmadan kongrelerimizi yapmak istiyoruz. Çünkü her ne kadar bu bir yarış denilse bile kazananın kaybedenin olmadığı bir kongre denilse bile kırılan dökülen oluyor, bunları en asgari düzeye indirmeye çalışıyoruz.
Ortak bir isim üzerinde buluşup arkadaşlarımızın hepsini bu havuzun içerisine almak istiyoruz.