AK Parti ve CHP'nin Zonguldak Milletvekilleri, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Yöneticilerinin de katıldığı 1.5 saat süren toplantıda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) masaya yatırıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Vekil Lokantasında AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır öncülüğünde saat 20.30'da başlayan ve 1.5 saat süren yemekli toplantıda Zonguldak'ın iktidar ve muhalefet milletvekilleri bir masa etrafında Zonguldak için buluştu.

Toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu CHP 'li Milletvekilleri Şerafettin Turpçu ve Av. Ünal Demirtaş, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci , Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu , Genel Sekreter Hakkı Arslan , Eğitim sekreteri Satılmış Uludağ ve mali sekreter Adnan Tıska katıldı.

Toplantının ana gündem maddesi Türkiye Taş Kömürü kurumuna işçi alımları oldu.Konuşulan başlıca konular arasında kurumun zarar etmesi, mekanizeye geçiş, üretimin artırılıp zararın azaltılması, işçi alımları gibi bir çok önemli konular masaya yatırıldı.

Toplantının sonunda Zonguldak'ın hükümet, muhalefet milletvekilleri ve sendika yöneticilerinin ortak kararı Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'nu Zonguldak iline davet edip TTK ve Zonguldak'ın sorunlarını yerinde görmesi yönünde oldu.