Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, Kdz.Ereğli’nin İl olması için mücadele verilmesini istedi.

HİÇ KİMSE HAK YİYEMEZ: Çaycuma olsun Zonguldak olsun Kdz.Ereğli’nin İl olmasını istemez. Zonguldak küçülecek diye Kdz.Ereğli’nin İl olması da engellenemez. Zonguldak bize milletvekili sıralamasında 2’yi verecek mi üçüncü sırayı verecek mi neden bunun tartışmasını yapalım beklentisi içerisinde olalım ki? Ereğli vilayet olduğu zaman 1’de bizim 2’de bizim.

KDZ.EREĞLİ-ALAPLI EL ELE: Son zamanlarda seçim yaklaştığı için herkes seçim derdine, sıralama derdine düştü. Bizim seçim ile ilgili derdimiz yok, bizim derdimiz Ereğli’nin vilayet olacak listenin içerisine girmesidir. Bunun için Kdz.Ereğli’de herkes biraya gelip Ereğli’nin vilayet olması konusunda gerekli çalışmayı yapması gerekir.

Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük,  yaklaşan genel seçimler öncesi herkesin sıralama derdine düştüğünü vurgulayarak Kdz.Ereğli’nin İl olması konusunda “ortak mücadele edelim” çağrısında bulundu. Zonguldak’ın Kdz.Ereğli’nin İl olmasına sıcak bakmadığını da belirten Küçük, Kdz.Ereğli ve Alaplı’nın ortak hareket etmesi gerektiğine dikkati çekti. Kdz.Ereğli’nin gerek Bartın gerek Karabük’den daha önce İl olmayı hak ettiğini söyleyen Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Ahmet Küçük, gazeteniz Önder’e şu açıklamaları yaptı.

HANGİ EREĞLİ?
Son zamanlarda ulusal basında bazı ilçelerin İl olacağına dönük yazılar çıkıyor. Listelerde çıkan Ereğli bazı bölgelerde Kdz.Ereğli bazı bölgelerde Konya Ereğli olarak konuşuluyor. Ereğli bir Bartın’dan, Karabük’ten İl olmayı çok daha önce hak etmesine rağmen maalesef hak ettiği yere ulaşamamıştır. Gerekse Ereğli’deki Belediye Başkanları gerekse Fazlı Erdoğan, biz Fazlı Erdoğan ne kadar Zonguldak Milletvekili olsa da Ereğli Milletvekili olarak kabul  ediyoruz. Çaycuma’daki, Zonguldak’taki bir milletvekili Kdz.Ereğli’nin İl olmasını istemez, Zonguldak küçülmesin diye. Biz Ereğli ve Alaplı olarak Kdz. Ereğli’nin İl olacak ilçeler statüsündeki listeye girmemiz gerekiyor. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı olsun Milletvekili Fazlı Erdoğan olsun diğer belde başkanları olsun sivil toplum örgütleri olarak dikkat etmeliyiz bu fırsatları kaçırmamalıyız.

“HERKES SEÇİM DERDİNDE”
Son zamanlarda seçim yaklaştığı için herkes seçim derdine düştü. Bizim seçim ile ilgili derdimiz yok bizim derdimiz Ereğli’nin vilayet olacak listenin içerisine girmesidir. Bunun için Kdz.Ereğli’de herkes biraya gelip Ereğli’nin vilayet olması konusunda gerekli çalışmayı yapması gerekir. Son zamanlarda bu yönde bazı yerlerden cılız sesler geliyor ama bu sesler çok daha gür gelmeli. Ereğli’nin vilayet olması için Alaplı ile de el birliği yapmak gerekiyor.

1 VE 2’DE BİZİM
Zonguldak bize milletvekili sıralamasında 2’yi verecek mi üçüncü sırayı verecek mi neden bunun tartışmasını yapalım beklentisi içerisinde olalım ki? Ereğli vilayet olduğu zaman 1’de bizim 2’de bizim. Herkes milletvekili sıralaması derdine düşüyor artık bunlarla mücadele edilmez. Ereğli’nin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdiğimiz zaman istediğimizi her zaman almalıyız. Zonguldak’tan ayrılıp herkes hak ettiği yere gelmesi gerekir. Zonguldak küçülüyor diye Ereğli vilayet olmayacak, hiç kimse hiç kimsenin hakkını yiyemez. Ereğli nüfusu bakımından sosyal anlamda sağladığı katma değer ile ortadadır. Herkes taşın altına elini koymalı.