Kimi yine Kandilli'de kimisi ise yaşamını farklı illerde sürdürüyor. Kandilli'de doğup büyüyen ve bir döneme damgasını vuran isimler geleneksel hale getirdikleri  'Kardeşlik İftarında' yine buluştu.

Kandilli'de doğup büyüyen bir döneme damgalarını vuran ve yaşamını farklı İl'lerde devam ettirmek zorunda kalan Kandillililer geleneksel hale getirdikleri, Kardeşlik İftarında buluştu. Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesi'ne ait misafirhanede bu yıl üçüncü kez bir araya gelen Kandillililer, çocukluk günlerinde hafızalarında yer alan anılarını da büyük bir özlemle paylaşıyor. Belde de mini bir gezinti yapan Kandilliler iftar yemeğinin ardından da organizasyon ile ilgili bilgiler aktardılar.  

İstanbul'dan gelerek iftar yemeğine katılan Tolga Aral, Biz Kandilli'de doğup Kandilli'de büyüdük. İlk eğitimimizi ilk dostlukları burada kurduk bizler için son derece önemli olan Kandilli'de o dönemki arkadaşlarımız ile yeniden bir araya gelmek için böyle bir düşünce ortaya atıldı. Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz iftar yemeğimiz bizi çocukluk gençlik dönemlerimize de götürdü dedi.

Ali Saral'da Kandilli'nin bir kültür olduğuna dikkati çekerek, Bu bölgeden yetişen ve farklı İl'lere giden arkadaşlarımız kardeşlerimiz birbirlerinden asla kopamaz. Çünkü biz bu kültürle büyüdük. Kandilli herkesin ortak noktasıdır ve biz bu noktayı ömrümüzün sonuna kadar da yaşatacağız sözleri ile düşüncelerini aktardı.

Adem Baş, Eski dostlarımız ile bir arada olmak bizler için son derece onur verici derken Murat Çimen ise, Kandilli'de yetişen ve bir dönem kardeşlik kültürünü yaşayan Kandillililer olarak yeniden bir aradayız. Kimimiz değişik İl'lerde kimimiz yine Kandilli'de. Dostlarımız ile bir arada bulunmaktan son derece mutluyuz önümüzdeki yıllarda da bu etkinliğimizi devam ettirmek hedefindeyiz ifadelerine yer verdi.

Kandillililer hatıra fotoğrafı ile bu anı ölümsüzleştirdi.