Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB işbirliği kapsamında kurulan Sinerji Odağı'nın açılışı, Kdz.Ereğli TSO Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Ekrem Aylanç, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, bazı siyasi partilerin, sevil toplum örgütlerinin temsilcileri, işadamları ve davetlilerin yanı sıra, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'ün de katıldığı açılış töreninin ilk konuşmasını yapan Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç, Sinerji Odağı'nın Ereğli'de açılmasını uzun süredir düşündüklerini kaydederken, KOSGEB faaliyetleri ve onun bünyesinde açılan Sinerji Odağı ile ilgili geniş kapsamlı bilgilendirmeyi önümüzdeki günlerde yapacaklarını söyledi.
Bu konuşmanın ardından kürsüye davet edilen KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz de konuşmasında, 20.kuruluş yıldönümünü kutlayan KOSGEB'in ciddi atılımlar içerisinde olduğuna işaret ederek, temel amaçlarının da 81 ile yayılarak hizmet ağını genişletmek olduğunu belirtti. Hizmet merkezi olmayan ilçelerde de sinerji odağı açarak sanayi ve ticaret ile uğraşan herkese KOSGEB hizmetlerini ulaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Tüysüz, Ereğlili sanayici, işadamları, tüccar ve esnafların da KOSGEB başvuruları için Zonguldak'a gitmelerine gerek olmayacağını, hizmete giren sinerji odağı vasıtasıyla başvurularını yapabileceklerini söyledi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de gerçekleştirilen açılış töreninde yaptığı konuşmada Sinerji Odağı'nın, KOSGEB'in Ereğli'de hizmet veren bir ofisi olacağını hatırlatarak, böylelikle de esnaf, sanayici, tüccar ve işadamlarına da daha hızlı ve etkin biçimde ulaşılabileceğini ve hizmet götürülebileceğini söyledi. Sinerji Odağı'nın Ereğli'ye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Memük, bu hizmet sayesinde KOBİ'lerin KOSGEB'den gerekli hizmeti daha kolay alabileceklerini ifade etti. Açılış töreninde son konuşmayı ise Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç yaptı. Sözlerinin başında Ereğli'nin ve Ereğli insanının kendisi için taşıdığı değerden söz eden Vali Yardımcısı Aylanç, ülkenin yüz akı olduğunu kaydettiği Ereğli'nin; sosyal ve yardımlaşma bilincine sahip insanlarıyla çok kısa bir süre içersinde modern bir kent haline geldiğine vurgu yaptı. KOSGEB ve Kdz.Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nın Sinerji Odağı'nı kente kazandırmakla çok verimli olacak bir hizmeti gerçekleştirdiklerini sözlerine ekleyen Aylanç, sinerji odağının açılışında katkıda bulunanlara teşekkür etti.